Çıkarın kağıt kalemi...
Sınav yapıcam.

*

TEOG nedir?
a, T’ayyip E’rdoğanla O’kula G’iriş
b, T’ayyip E’rdoğanla O’kula G’eçiş
c, T’ayyip E’rdoğanla O’kula G’idiş
d, T’ayyip E’rdoğanla O’kuldan G’eliş
e, T’ayyip E’rdoğanla
O’kul G’üzergahı

*

Cumhuriyet tarihimizin en demokrat, hukuka en saygılı lideri kimdir?
a, asrın liderimiz
b, reyis
c, milletin adamı
d, sağlam irade
e, hepsi

*

Diplomasi tarihimizin gelmiş geçmiş en zeki hamlelerini yapıp, 90 yıldır enkaz halinde duran Türkiye’yi kim dünya lideri yaptı?
a, davos fatihi
b, dombıra
c, uzun adam
d, küresel barış vizyoneri
e, hepsi

*

Kim soyuyor bu ülkeyi?
a, Zübük
b, Sülün Osman
c, Daltonlar
d, Kırk Haramiler
e, hiçbiri

*

“Binali kalırsa yaşadık, milletin orasına koyacağız” diyen yandaş müteahhitin bahsettiği Binali kimdir?
a, İsmet İnönü’nün göbekadıdır
b, Kemal Kılıçdaroğlu’nun soyadıdır
c, Meral Akşener’in kodadıdır
d, Mehmet Binali Erbil’dir
e, Binali Desidero’dur

*

52 milyon dolar rüşvet alan, 450 bin dolarlık avanta kol saati takan, ABD’de tutuklama kararı çıkarılan bakan, hangi partiye mensuptur?
a, doğumgünü partisi
b, bekarlığa veda partisi
c, pijama partisi
d, seks partisi
e, cehape

*

Sığırla saman ithal edip, pırlantaya sıfır kadeve öderken, o sığırın tezeğine yüzde 18 kadeve ödeyen, bu boktan haline rağmen, kendi ekonomisinin Çin’den fazla büyüdüğünü, ABD’nin iflas ettiğini, Almanya’nın hasbelkader zengin olduğunu düşünen, Allah zihin açıklığı versin diye sınavlardan önce yuttuğu üç adet pirinç tanesi bile ithalken, milli uçak, milli uçak gemisi, milli tank, milli uydu, milli otomobil yaptığını zanneden ülke hangisidir?
a, Neverland
b, Narnia
c, Mordor
d, Westeros
e, Alice Harikalar Diyarı

*

Şifa diye deve sidiği içen, satürn dünyaya çarpsa haberi olmayan, Myanmar’ın haritadaki yerini bile bilmeyen, ama daima “oynanan büyük oyunu gören” millet hangisidir?
a, Hobbitler
b, Aborijinler
c, Tutsiler
d, Aztekler
e, Pigmeler

*

Sevgili çocuklar...
Cevap anahtarı yerine bunu doldurup verin, gerisini merak etmeyin, gönlünüzden hangi lise geçiyorsa, banko kazanırsınız.

*

Sınav öncesinde Zuhurat Baba’ya filan gitmenize, türbeden türbeye koşturmanıza hiç gerek yok, sınav çıkışında rabia işaretiyle selfie çektirip, en yakın Akp ilçe merkezine göndermeniz yeterli.

*

(TEOG denilen saçmalık, çocukları zorla imam hatipe gönderme projesiydi. 2013’te bu sisteme geçildiğinde, gayrimüslim çocuklarımızı bile, mesela Türkiye Musevileri Hahambaşı Isak Haleva’nın torununu bile imam hatip lisesine kaydetmişlerdi! Üstelik mesafe bile gözetmemişlerdi, İstanbul Kadıköy’de oturan bir Ermeni öğrencimizi, Rize Kalkandere imam hatip lisesine yazmışlardı, arada 1.148 kilometre vardı! Yüzbinlerce çocuğumuzu “beğenmiyorsanız açık liseye gönderelim” tehdidiyle, yangından mal kaçırır gibi imam hatipe kaydetmişlerdi. Bu müthiş zorlamaya, baskıya rağmen imam hatip liselerinin kontenjanları dolmadı, boş kaldı. Mecburen imam hatipe giden çocuklarımızın da hayatlarının baharında hayatı kaydı... Katsayı farkının kaldırılmasına rağmen, bu sene imam hatip lisesi mezunlarının yüzde 82’si üniversiteyi kazanamadı, kazananlar da anca tırışkadan teyyare fakülteleri kazanabildi. Ortaokul seviyesindeki imam hatip öğrencilerinin durumu ise, daha vahim... Bu sene imam hatiplerin orta bölümünden mezun olacak çocuklara TEOG deneme sınavı yaptılar, çocuklar sapır sapır döküldü. Deneme sınavlarından çok açık şekilde görülüyor ki, imam hatip orta bölümünde okuyan çocukların yüzde 98’inin başarılı bir liseyi kazanabilmesi imkansız! Başarı ihtimali yüzde 2 bile değil! İşte bu nedenle zart diye TEOG kaldırıldı, adrese dayalı zoraki sistem getirildi. Çünkü, imam hatip öğrencileri TEOG’a girerse, sonuçlar açıklandığında kepazelik ortaya çıkacak. Bu rezaleti örtbas edebilmek için, çocukları “TEOG’u kaldırdık” ayağıyla, imam hatip lisesine devam ettirecekler. Bu çocuklar liseyi bitirdiğinde, hepsi açıkta kalacak. İmamların Türkiye’yi zorla imamlaştırma projesi, bu jenerasyonu imha ediyor! Bu çocuklar yarın öbür gün anne-babalarına “yaktınız beni” diyecek ama, maalesef iş işten geçmiş olacak.)

*

Amaaan neyse, siz gene de takmayın kafanıza böyle mevzuları...
Diplomayı alınca hatırlatın, size bir tane “götünün kılı sertifikası” vereyim, badem cumhuriyetinde mis gibi yaşayıp gidersiniz.