CHP'nin hafta sonu Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen 36. Olağan Kurultayında PM için 488, YDK için ise 108 kişi yarıştı. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde olup da delegeden yeterli oyu alamayan avukatı Celal Çelik ile Ekrem Kerem Oktay, Sezgin Tanrıkulu, Umut Tekin, Ali Rıza Yılmaz, Ali Hikmet Akıllı, Mehmet Bekaroğlu ve Fatma Güner liste dışı kaldı. Ancak Fatma Güner, kadın kotası sayesinde daha sonra listeye girdi.

LİSTEYİ DELDİLER


Kılıçdaroğlu'nun listesine almadığı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ve eski Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile milletvekilleri, Tuncay Özkan, Haluk Pekşen, Ali Şeker, Gaye Usluer, Necati Yılmaz listeyi delerek PM'ye girdi. Bu isimlerden Özkan, Günaydın ve Yılmaz İnce’nin listesindeydi.

KOÇ VE BÖKE REKOR KIRDI


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti saymanı Haluk Koç 692 oyla liste başı oldu. Behzat Öntaş adlı aday ise ''0'' oy aldı. Kurultay öncesinde parti politikalarını eleştirerek kendilerini “Sol gövde” olarak tanımlayan ve bir bildiri yayınlayan eski Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke 687 oy aldı. Böke en yüksek oy alan 2. isim oldu. ‘’Sol gövde’’de yer alan ve Kılıçdaroğlu’nun listesinde de olan Orhan Sarıbal PM’ye girerken, İstanbul Milletvekili Ali Şeker de listeyi delerek PM’ye girdi.

[caption id="attachment_2205136" align="aligncenter" width="800"]FOTO:SÖZCÜ/ Kılıçdaroğlu'nun listesindeki 7 isim çizik yedi. FOTO:SÖZCÜ/ Kılıçdaroğlu'nun listesindeki 7 isim çizik yedi.[/caption]

DELEGE İSTEMEDİ


Kılıçdaroğlu’nun listesine aldığı Ekrem Kerem Oktay 339, Sezgin Tanrıkulu 310, Umut Tekin 319, Ali Rıza Yılmaz 314, Ali Hikmet Akıllı 324, Mehmet Bekaroğlu 160, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise 316 oyda kalarak PM’ye giremedi.

Genel Başkan yardımcısı Erdal Aksünger 373 oyla listeyi delerek PM’ye girdi. Eski Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın 422, Tuncay Özkan 413, Haluk Pekşen 390, Ali Şeker 375, Gaye Usluer 371, Necati Yılmaz da 428 oyla listeyi delip PM'ye girdi. Böylece Kılıçdaroğlu’nun kurultaya sunduğu 52 kişilik listesinde resmi olmayan sonuçlara 7 kişi listeyi deldi. Milletvekili Eren Erdem ile eski Büyükelçi Ünal Çeviköz aynı oyu aldığı için kura çekilecek.

MUHARREM İNCE’NİN EKİBİ


Muharrem İnce’nin listesinde olup Kılıçdaroğlu’nun listesinde olmayan Tuncay Özkan, Necati Yılmaz, Gökhan Günaydın listeyi delip PM’ye girmeyi başardı. Her iki listede olup PM’ye giren isimler ise Gamze İlgezdi, Yaşar Seyman, Bülent Ecevit Tatlıdil, Emine Gülizar Emecan oldu.

Kılıçdaroğlu’nun Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği için kurultaya sunduğu listenin tamamı seçildi. Tuba Torun 603, Erdoğan Kılıç 553, Uğur Bayraktutan 548, Gülsüm Filorinalı 542, Sezgin Kaya 534, Öncü Özbay 526, Selahattin Emre 498, Ahmet Ersen Özsoy 486, Mahir Polat 486, Mustafa Serdar Soydan 478, Emrah Arslan 444, Cem Artantaş 436, Turan Aydoğan 432, Banu Gençkan 378 oy aldı. Kadın kotası nedeniyle 420 oy alan Süleyman Bülbül'ün üyeliği düşerken, Gonca Yelda Orhan 265 oyla girdi.

TEĞMEN GİRDİ ALBAY GİREMEDİ


Kumpas mağduru Teğmen Mehmet Ali Çelebi 576 oyla ve en yüksek oyu alan 9. İsim olarak PM üyesi oldu. Ergenekon mağduru Dursun Çiçek ise 261 oy alabildi ve dışarıda kaldı. Şehit edilen kardeşinin cenazesinde söylediği sözlerle gündeme gelen ve daha sonra TSK’dan ihraç edilen Mehmet Alkan da 208 oyla liste dışı kaldı.

8 kişilik Bilim Yönetim ve Kültür Platformu üyeleri de belirlendi. Kılıçdaroğlu BYKP 12 kişi önerdi ve 8’i seçildi. Buna göre Lale Karabıyık 931, Burhan Şenatalar 897, Yunus Emre 881, Sibel Özdemir 880, Ayşe Eser Danişoğlu 831, Yüksel Taşkın 743, Fethi Açıkel 733, Zeki Kılıçaslan 724 oyla BYKP üyesi oldu. Murat Emir 705, Onur Akın 682, Ali Rıza Erbay 635, Ömer Fethi Gürer ise 558 oyla liste dışı kaldı.

KOTAYA TAKILDILAR


Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 33 kadın ve yüzde 10 gençlik kotası nedeniyle İlhan Cihaner ve Müslüm Sarı kotaya takıldı. Bu kotalar nedeniyle bir erkek üyenin yerine kadın ve genç üyeler geldi. Böylece 340 oy alan Gökçe Gökçen, 316 oy alan Erbil Aydınlık, 295 oy alan Fatma Güner PM kotadan PM’ye girdi. Eren Erdem ile Ünal Çeviköz 359 ile aynı oyu aldı. Bu nedenle ikisi arasında kura çekilecek.

Yeni Parti Meclisi şu şekilde oluştu:Haluk Koç, Selin Sayek böke, Yıldırım Kaya, Ali Haydar Hakverdi, Onursal Adıgüzel, Orhan Sarıbal, Ali Öztunç, Seyit Torun, Mehmet Ali Çelebi, Hakkı Suha Okay, Oğuz Kaan Salıcı, Yaşar Seyman, Veli Ağbaba, Faik Öztrak, Gülizar Biçer Karaca, Muharrem Erkek, Aykut Erdoğdu, Emre Çam, Bülent Ecevit Tatlıdil, Çetin Osman Budak, Akif Hamzaçebi, Öztürk Yılmaz, Sera Kadıgil, Gamze Taşçıer, Bülent Tezcan, Turan Hançerli, Necati Yılmaz, Tekin Bingöl, Gökhan Günaydın, Yavuz Karan, Tuncay Özkan, Sevda Erdan Kılıç, Emine Gülizar Emecan, Haydar Akar, Ayça Taşkent, Gamze İlgezdi, Pınar Uzun, Haluk Pekşen, Bülent Kuşoğlu, Gamze Pamuk Ateşli, Ali Şeker, Gökan Zeybek, Erdal Aksünger, Erdoğan Toprak, Gaye Usluer, Gül Çiftçi, Semra Dinçer, Gülçin Timur, Gökçe Gökçen, Erbil Aydınlık, Fatma Güner. (Eren Erdem veya Ünal Çeviköz)

Eski Parti Meclisi ise şu şekildeydi: Veli Ağbaba, Hakkı Akalın, Haydar Akar, Gamze Akkuş İlgezdi, Erdal Aksünger, İdris Akyüz, Zeynep Altıok, Gülizar Biçer Karaca, Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak, İlhan Cihaner, Emre Çam, Mehmet Ali Çelebi, Ayşe Eser Danışoğlu, Mevlüt Dudu, Ali Rıza Erbay, Sevda Erdan Kılıç, Eren Erdem, Aykut Erdoğdu, Gürsel Erol, Turan Hançerli, Saliha Sera Kadıgil, Lale Karabıyık, Ferihan Karasu, Yıldırım Kaya, Alper Keten, Ahmet Haluk Koç, Devrim Kök, Bülent Kuşoğlu, Mustafa Moroğlu, Hakkı Suha Okay, Gülseren Onanç, Yasemin Öney Cankurtaran, Ali Özcan, Sibel Özdemir, Ali Özgündüz, Ali Öztunç, Orhan Sarıbal, Selin Sayek Böke, Yaşar Seyman, Kamil Okyay Sındır, Çetin Soysal, Hüsnü Süslü, Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Gamze Taşcıer, Bülent Tezcan, Seyit Torun, Mehmet Tüm, Gaye Usluer, Tuğba Ütebay, İdris Yıldız, Necati Yılmaz, Öztürk Yılmaz, Candan Yüceer, Zeki Kılıçaslan, Kadir Gökmen Öğüt, Haluk Pekşen, Berhan Şimşek, Caner Yenidünya

[old_news_related_template title="Onur Akın sürprizi! Kılıçdaroğlu istedi ama..." desc="CHP Kurultayı'nın ikinci gününde ilk alınan sonuçlar; Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu üyeleri oldu. Sanatçı Onur Akın ve Ankara milletvekili Murat Emir delegelerden yeterli desteği alamadı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/onur-akin-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chp-kurultayinda-ilk-sonuclar-alindi-2203828/"]