İstanbul Polisi'ni harekete geçiren olay Başakşehir, Hürriyet Bulvarı üzerindeki fırında meydana geldi. İddiaylara göre, sabah saatlerinde işyerini açan fırın sahibi, işçileri göremeyince merak etti. Çalışanların kaldığı yatakhaneye giden fırın sahibi, 4 kişinin hareketsiz olarak yattığını gördü. Çalışalarının nefes almadığını fark edince sağlık ekiplerine bilgi verdi.

adem-porsuk Adem Porsuk


Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, Adem Porsuk, kardeşi Oktay Porsuk, Suriye İdlipli Agıl Redid ve soyadı tespit edilemeyen Hikmet isimli Pakistanlı'nın öldüğünü belirledi. Durum polise iletilince Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri adrese yönlendirildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemede herhangi bir kesici, delici ya da ateşli silah izine rastlanmadı.

Oktay Porsuk Oktay Porsuk


KARBONMONOKSİT YA DA GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİ

Polis çalışanların ölüm sebebini belirlemek için çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde ölen 4 kişinin akşam saatlerinde tavuk yedikleri belirledi.

 

Karbonmonoksit gazından da zehirlenmiş olabilecekleri belirtilen 4 kişinin cesetleri incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Kesin ölüm nedenlerinin uzmanlarca yapılacak incelemeyle netlik kazanacağı belirtildi. Polis savcılık talimatıyla fırın sahipleri R.Y ve O.T’yi gözaltına aldığı öğrenildi.

Agil Resid Agil Resid


FIRININ ORTAKLARI ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan fırının sahipleri O.T.ve R.Y. çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ölen Türk kardeş işçilerden Adem Porsuk ile Oktay Porsuk'un çalışmak için bir süre önce memleketleri Bitlis'ten geldikleri öğrenildi. Fırının camında 'Cenazeden dolayı Pazartesi'ne kadar kapalıyız' yazısı dikkat çekti.