İstanbul Esenyurt Belediyesi ek hizmet binasında dün korkunç bir cinayet yaşandı. 43 yaşındaki Bülent Özyürek yanına pompalı tüfeğini alarak binaya girdi, 42 yaşındaki Muradiye Bektaş’ı rehin aldıktan sonra öldürdü, daha sonra intihar etti.

 

Muradiye Bektaş Türkiye'de erkekler tarafından katlediler ne ilk kadın ne de sonuncusu olacak. Korkunç cinayetin kurbanı talihsiz kadın imam eşiyle yaşadığı ailevi sıkıntılar yüzünden boşanma eşiğine geldi daha sonra eşiyle tekrardan barışma sürecine giren Muradiye Bektaş bu kez hayatına giren başka bir erkek tarafından katledildi.

Esenyunt'ta üç dört gün önce benzer bin olayda da yine bir kadın vahşice katledildi. Markete alışverişe giden eşini takip eden kocası kadının aracının yanına gelip soğuk kanlılıkla bir el ateş etti, yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

TÜSİAD, Kadir Has Üniversitesi ile birlikte, 1-31 Mayıs tarihleri arasında televizyonlarda yayınlanan en yüksek reytingli 12 diziyi incelemeye aldı. Ortaya çıkan sonuçlar toplumsal cinsiyet eşitliği ilkelerine hiç de uygun olmayan cinsten.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği  (TÜSİAD) “Televizyon Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi”ni hayata geçirdi.

Projeye göre, televizyonlardaki dizilerdeki ana ve yan karakterlerin kadın ve erkekler sayısı bakımından dağılımı dengeli.

Kadınlar fiziksel özellikleriyle ön planda.

Her üç kadın karakterden 2'si zayıf.

Erkeklerin eksine kadınların yüzde 100'ünün medeni durumu biliniyor.

İş içerikli söz ve eylemlerin %82'si erkeklerin.