Son birkaç hafta içinde, gerek gazete ve televizyonlarda, gerekse internet vasıtasıyla Bursaspor ile ilgili yapılan yorumları, mesajları kaotik ortam yaratmak adına yaratılan ortamı takip ettiğini belirten Yazıcı, "Ancak, görüyorum ki ben sessiz kaldıkça cesaretleri artıyor. Hatta ilk başlarda yönetimimizi huzursuz etmeyi düşündükleri halde daha da ileri gidip sahada başarısız olmamız için ne gerekiyorsa fazlasını yaptıklarını görüyorum. Alacak verecekle, davalarla, gözaltılarla, genel kurulla bizi deviremediler. Son kozlarını taraftarı hedef alarak oynuyorlar. İbrahim Yazıcı bundan 4 yıl önce borç içinde kıvranan kulübün başkanlığına soyunurken taraftara güvenmişti. Sadece taraftardan aldığı güçle, onlardan aldığı destek ve güvenle büyük başarılara imza atmıştır" dedi.

"TARAFTARIN DESTEĞİNİ ÇEKMESİNİ İSTİYORLAR"

İbrahim Yazıcı'nın arkasında sadece Bursaspor taraftarı olduğunu söyleyen başkan Yazıcı, "Taraftarın desteğini çekmesini herşeyden çok arzuluyorlar. Bu benim son görev dönemim demiştim. Ben taraftarımın güvenini kaybedersem bu kutsal görevi gönül rahatlığıyla tamamlayamam. Eleştirenler ya da tepki gösterenlerin tümü için Bursaspor'un kötülüğünü istiyorlar diyemem. Onları bu grupların dışında tutuyoruz" diye konuştu.

"HANGİ BURSASPORLUNUN VİCDANINA SIĞAR"

"Bu kulübün yönetimini, maçlar başlamadan protesto ettirmeye çalışmak hangi gerçek Bursasporlunun vijdanına sığar" diyen Yazıcı, "Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Neredeyse 3 yıldır her sezon başında transferlerle ilgili aynı mutsuzluğun pompalanmaya çalışıldığı ama başarılara imza atıldığı görülmüştür. Son 3,5 sezonun puan cetvellerine bir bakın. Ligdeki puanların toplamı baz alındığında takımımız Fenerbahçe'nin arkasında ikinci sırada. Bu tablo 40 küsür yıl küme düşmemeye oynayan Bursaspor'u hangi noktalara taşıdığımızın örneğidir." şeklinde konuştu.

"NEDEN ŞİMDİ HAREKETE GEÇTİLER?"

Kendilerini engellemek için bazı kişilerin kollarını sıvadığını sözlerine ekleyen Yazıcı, "Neden şimdiden harekete geçtiler. Bizim şampiyon yapacağımıza da ihtimal vermemişlerdi. Şimdiden engellemek için kolları sıvadılar. Bursaspor büyürse bu asalaklar küçülür, tüm endişeleri bu. Değerli Bursaspor taraftarı. Biz geçen sene kadromuza çok sayıda yıldız oyuncu kattık. İngiliz milli takım, Fas, Şili, Slovakya milli takım oyuncularını transfer ettik. Bonservis ve primleri hariç takımımızın toplam gideriyle 2010 yılının giderleri arasında 3 kat fark var" dedi.

"OYUNCU DEĞERLERİMİZ 60 MİLYON EURO"

2010 yılında şampiyon olurken kadronun toplam değeri 9 milyon Euro, şu anda ise 60 milyon Euro olduğunu ifade eden Başkan Yazıcı, "Gelirimiz ne kadar? Kimseyi küçümsemek gibi bir niyetim yok. Ama gelirimiz geçen sezon lige çıkan Akhisar'ın, Elazığspor'un geliri kadar. Giderlerimiz ise bu kulüplerin en az 10 katı. Eskişehirspor'un Eti desteğini arkasına almış, her yıl 4 milyon civarında göğüs reklamı geliri elde ediyor. Karabükspor'a açık çek sunulmuş. Ne kadar paraya ihtiyacı varsa parası veriliyor. Antalyaspor'a Medicalpark ciddi katkılar sağlıyor. Anadolu kulüplerinin neredeyse tamamını ya belediyeler ya da markaları destekliyor" diye konuştu.

"PLAY-OFF MAÇLARINDA İNDİRİM YAPACAĞIZ"

Eski kombine sahiplerine Türkiye Kupası maçlarını ücretsiz izleteceklerini belirten Yazıcı, "UEFA 3.tur ön elemesini geçtiğimiz takdirde play off karşılaşmalarında da indirim düşünüyoruz. Storelarda da indirim düşünüyoruz. Ben her zaman taraftarın hoşgörüsüne sığınıyorum. Bursaspor'a dişinden tırnağından arttırıp destek olan taraftarlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"YERLİ TRANSFERİ YAPACAĞIZ DEDİK"

"Bizim 6 oynayan yabancımız var. Bu yüzden yerli oyuncu transfer edeceğiz" diyen Yazıcı, "Yabancı yıldız transfer sözü kendi ağzımdan çıkmadı. Hocamız da bunu söyledi. Şartlar uygun olursa yabancı alabileceğimizi vurguladı. Menajerler ve basın sürekli birbirlerinin isimlerini gündeme getiriyorlar. Olmayınca da Bursaspor alamadı deniyor. İçerideki dengelerini bozacaksa, huzursuzluk yaratacaksa, alacaklarını zamanında ödeyemeyeceksem, primlerimi geciktireceksem, UEFA'ya hesap veremeyeceksem, bu yabancı bize köstek olur. Kendi gerçeğimizin lütfen farkına varalım" dedi.

"KİMSEYLE KİŞİSEL HESABIM YOK"

Kendisinin kimseyle kişisel bir hesabı olmadığını ifade eden Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimseyle kişisel bir hesabım yok. Bursaspor'un çıkarlarını düşünüyorum. Benim Belediye Başkanı'ndan da kiyisel bir beklentim yok. Bugüne kadar onlardan ne istediysem Bursaspor için istedim. Beni siyasi bir rakip gibi göstermeye çalışıyorlar. Ben Belediye Başkanı'nın yanında olmaktan keyif alacak bir kişiyim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osmangazi Belediye Başkanıyken bize söylediği sözler üzerinden yola çıktım. O zaman Büyükşehir Belediye Başkanı olsam Bursaspor'un sorunlarını iki dakikada çözerim demişti. Ben biran önce sorunların çözülmesini bekliyorum. Geç kalınmış olabilir ama asla hiçbir çözüme önyargılı yaklaşmayız. Bu konuda umudumuzu muhafaza ediyoruz. Bundan 4 yıl önce toplanan paralar hala gündeme getiriliyor."

"BENİM İÇİN EN KOLAY ŞEY"

Kendisi için en kolay şeyin iyi transfer yapıp, 'en büyük başkan' tezahüratlarını dinlemek olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Herkes atıp tutuyor. Ama artık yeter. Büyük Bursaspor taraftarı bu kulübün şehir tarafından nasıl yalnız bırakıldığını unutmasın. Taraftar tek güç. Onlar kulüpten desteğini çekmesinler. Onlar inandığı için şampiyon olduk. Daha lig başlamadan onlar inançsızlaştırılmaya çalışılıyor. Çünkü birtek onlar kaldı kandırılmadık. Bursaspor taraftarı kulübüne yapılan hizmetleri, hizmet edenleri asla unutmaz. Hem unutmaz hem de onları başının tacı eder" dedi.

"BUNLARIN GÜRÜLTÜSÜNE AYAK UYDURUP ORUÇ BOZMAYIN"

Geçen sezon iki kulübün Avrupa'dan men edildiğini hatırlatan Yazıcı, "Bu sezon bunlara yenileri de eklenecek. UEFA'nın acı reçetesini görünce benim bütçe konusunda neden hassas davrandığımı emin olun daha iyi anlayacaksınız. Felaket tellallarına prim vermeyiniz. Perşembe günkü UEFA maçımızda ve lig mücadelemizde gerekli cevabı vereceğinize inanıyorum. Bursaspor'un doğru yolda olduğuna kimsenin şüphesi olmasın. Bunların gürültüsüne ayak uydurup sakın oruç bozmayın" şeklinde konuştu.

"ÇELİŞKİ DENEBİLİR"

Bir gazetecinin, "Toure transferiyle ilgili çelişkili açıklamalar oldu. Bunun sebebi nedir?" sorusuna Yazıcı, "Çelişki denebilir. Bu konu bana geldiği zaman, öyle birşey olma durumunda bunun finansmanı başka türlü olacaktı. Birçok futbolcunun satışı sözkonusu olacaktı. Bu şekilde finanse edecektik. Ama bizim düşündüğümüz rakamlara inmedi ve tutmadı" cevabını verdi.

"FORSELL'İN KATKISI OLACAK"

Yeni transfer Forsell'in izlenen bir futbolcu olduğunu ifade eden Yazıcı, "İzlenen bir futbolcu. Alınmasını istediler aldım. Daha önce izlendi ve katkı sağlanacağı düşündü. Ben de çok büyük katkısı olacağına inanıyorum" dedi.

"BUGÜN GÖRÜŞME OLMADI"

Turgay Bahadır'ın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile anlaştığı yönünde haberlerini değerlendiren Yazıcı, "Benim bir lafım var. Satılmayacak futbolcu yoktur. Ama değerini bulursa. Benim de şartlarıma uyuyorsa. Daha önce kulüp başkanları beni aradı. Bugün için böyle bir durum yok. Ama görüşme oldu. Daha önce aradılar. Olur mu, olabilir. Olmayadabilir. Bugün bir görüşmem yok" dedi.

"SON SANİYE HERŞEY OLUR"

"Bir transfer daha olacak mı?" sorusuna Yazıcı, "Durumumuz müsaitse, şartlarımıza uyuyorsa birden fazla transfer olur. Süper Ligde oynayan bir takım transferim kapandı diye bir beyanat veriyorsa yanlış olur. Süper Lig takımında transfer kapanmaz. Son dakika, son saniye bile herşey olabilir. Yerli oyuncu alacağız dedik. Boluspor'un yıldızını aldık. Samsunspor Süper Lig takımıydı. Oranın da yıldızı olan futbolcuyu aldık. Bundan sonra herşey olur. Almanya'da bir Türk'ü izledim. Olabilir olmayabilir. Transfer hiçbir zaman bitmez" şeklinde konuştu.

"YARGITAY ONAYLARSA GEREĞİNİ YAPARIZ"

Vederson ile ilgili yöneltilen soruyu cevaplayan Yazıcı, "Suçu sabit olana kadar herkes masumdur. Ben inanmıyorum. Hoca inanmıyor. Bugün cezaevlerinde o kadar çok suçsuz insan yatıyor ki. Yargıtay onaylarsa gereğini yaparız. Ama onaylamadıkça ne yapılabilir? Vederson Bursa için önemli isim. Ama böyle birşey varsa en başta ben gereğini yaparım. Ama biz inanmıyoruz. Bu arkadaşımıza sahip çıkın" diye konuştu.