AKP iktidarı 11. yılında... Aradan geçen 11 yılda, neredeyse tüm kurumlara AKP yandaşları yerleştirildi. İş öyle bir hale geldi ki, artık AKP'li olmayanın iş bulma imkanı kalmadı. Üstelik artık AKP, işe alınma kriterlerinin başında gelen partili olma şartını, hiç çekinmeden gözler önüne seriyor. İşte buna son örnek:

Manisa'da AKP Soma İlçe Başkanlığı İş Başvuru Formu bastırdı... AKP Soma İlçe Başkanlığı'nın bastırdığı iş başvuru formunu CHP'li başkan ortaya çıkardı.

CHP İlçe Başkanı Bayramoğlu’da elinde AKP işe giriş formu ile basın mensuplarına açıklama yaptı. Bayramoğlu, AKP Soma Teşkilatı’nın üzerinde ‘Ak Parti Soma İlçe Başkanlığı İş Başvuru formu’ yazan bir belgesini basın mensuplarıyla paylaştı. Bayramoğlu, ‘Bir şirket ya da fabrika gibi iş başvuru formu bastıran üzerine kendi kurumsal kimliğini yazan Türk Siyasi Tarihinde bir siyasi parti var mıdır, ben hatırlamıyorum. Tüm yurttaşlarımızın kazanmak zorunda olduğu ekmek parasını bu denli siyaseten kullanmak siyasi ahlaka yakışmayan bir davranıştır.’ dedi.

CHP Soma İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu'nun konuyla ilgili basın açıklaması şöyle:

“Sevgili hemşerim Mehmet Ali Özkan yaptığım açıklamalara cevaben işe girmek için zorla kimsenin üye yapılmadığını söylüyor. Oysaki bunu sağır sultan bile biliyor. Bu gerçeği inkar etmekte bir siyasetçinin inanırlığını ciddi anlamda zedeliyor. Herkesin bildiği bir gerçekliği inatla reddetmek o kişinin başka söylediklerine de şüphe ile bakılmasına yol açabilir. Sevgili başkanın bu konuda çok fazla inkar etmemesini dilerim.

Elimize bir form ulaştı. Ak Parti İlçe Başkanlığı iş başvuru formu. Böyle bir formu şirketler fabrikalar gibi kurumlar işçi almak için bastırır. Bu formu alırlar 15 günde süre verip doldurun getirin derler. Sonra o başvuru formunu inceler uygun olanları işe alır. AKP Soma İlçe Başkanlığı işçi istihdam eden bir kurum mudur, bir şirket midir, bir işletme midir, bir fabrika mıdır, bir ticarethane midir? Formda kişisel bilgilerin yanında herhangi bir dernek, sendika ya da kulüp üyeliğiniz var mıdır? diye bir madde de var. Şimdi ben Sevgili Mehmet Ali Başkan’a soruyorum, işe girmek için AKP üyeliği istenmediğini söylerken AKP Soma İlçe Başkanlığı adıyla iş başvuru formu bastırılmasını nasıl açıklayacak. Bu formu dağıtıp insanlara doldurtup geri getirmesini söyleyen bir ilçe teşkilatı başkanının inandırıcılığı yoktur. İş başvuru formu bastıran üzerine kendi kurumsal kimliğini yazan Türk Siyasi Tarihinde bir siyasi parti var mıdır, ben hatırlamıyorum. Tüm yurttaşlarımızın kazanmak zorunda olduğu ekmek parasını bu denli siyaseten kullanmak siyasi ahlaka yakışmayan bir davranıştır. Bundan sonra sevgili başkanımız lütfen ‘Koca Bir Yalan’ kelimesini kullanmasın. ”dedi.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf: Somagundem.com