CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2014 yerel seçim sonuçlarının belli olmasının ardından ilk kez Ankara'da partisinin genel merkezinde kameralar karşısına geçti. Kılıçdaroğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KONUŞMADAN SATIRBAŞLARI


-Kimsin sen muhalefeti dizayn etmeye çalışıyorsun. Demokrasinin 'D'sini bile bilmiyorsun.
Muhalefet sözcüğünün ne anlama geldiğini bile bilmiyor. Çünkü Demkorasi muhalefete tahammül etme rejimidir. -Bizi dizayn edemezsin senin gücün yetmez buna. Hele hele CHP'yi dizayn etmeye senin gücün yetmez. 3 kez arka arkaya seçimlerde geldin her türlü baskıyı kurdun.

SEÇİMLERE İLİŞKİN

-Öncelikle halkın büyük oranda katılımı bizim açımızdan son derece iyi bir gelişmedir. Her oya saygımız var. Oyu kullanan yurttaşlarımızın tamamını yürekten kutluyorum.
Tek şey istemiştim. 'Sandığa giderken vicdanınınız sesinin dinleyin' Hiç bir yurttaşımızı 'sen neden a partisine b partisine oy verdin' diye eleştirmeye hakkımız yok.


ERDOĞAN'IN BALKON KONUŞMASINA YÖNELİK

Balkon konuşmasının bir başka özelliği daha var. Sıra sıra dizilmişler. Adı yolsuzluğa hırsızlığa çıkan insanlarla siz halka umut verici bir konuşma yapamazsınız. Balkon konuşmasında açıkça demokrasiye meydan okundu. Balkon konuşmasında helale de meydan okundu. Haramzadelerin iktidarı var.

Dünyanın hiçbir ülkesinde diktatörler kazanmamıştır. Türkiye kazanmıştır. Süreç göreceksiniz farklı bir şekilde yürüyecektir. Bu mesajlar önümüzdeki süreçte daha fazla baskının uygulanacağını gösteriyor. Medyaya sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere. Her alana baskı uygulanacaktır. Ona şunu söylüyeyim bu daha başlangıç.

İSTİFA İDDİALARINA İLİŞKİN,

İstifa sorusu varsa bu ülkeyi soyanlara yönelik olmalıdır. Geçiniz bunları. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Evet beklediğimiz kadar oy olamadık bunu bende biliyorum. Ancak gerçekleri daha fazla anlatacağız yolumuza devam edeceğiz. Yine biz mağduru savunacağız, yine haklının yanında olacağız, yine demokrasiyi savunacağız.

CHP'NİN SEÇİM ÇALIŞMALARINA YÖNELİK BİR SORUYA İLİŞKİN

Eksiğim olabilir ama ben görevimi yaptığıma inanıyorum. 100'den fazla miting yaptım. Ankara dahil pek çok yerde itirazımızı yapacağız.

CHP KURULTAYA GİDECEK Mİ?

BİZ CHP'yiz. Hukuğun üstünlüğünü savunuyoruz. Kurultay koşulları oluşursa yaparız. Biz insanlardan ayıdran temel özellik budur. Kurultaydan korkmayız.

AJANSLARIN VERİ FARKLILIĞINA İLİŞKİN

Anadolu Ajansı güven duymadığımız bir kurum. Diğer pek çok kurum gibi. İktidarın güdümüne giren bir kurum dünyanın hiç bir yerinde güven vermez. AA havuz medyasının devlet ayağıdır. Onun için ayrıca bir havuza gerek yok çünkü 76 milyon o havuza destek veriyor. 76 milyon hakkını helal edecek mi esas soru bu.