Cumhuriyet Halk Paritisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı, "emekliye çift maaş ikramiye", "çiftçiye mazot 1,5 lira", "taşeron işçilere kadro", "1500 TL asgari ücreti" gibi maddelerden oluşan seçim vaatleri, AKP'yi telaşa soktu. Dün Levent - Hisarüstü metro açılışında açıklama yapan Başbakan Davutoğlu'ndan sonra bugün de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek CHP'nin seçim vaatleri ile ilgili CNN Türk yayınında açıklamalarda bulunarak AKP'nin nasıl korktuğunu gözler önüne serdi.

Mehmet Şimşek açıklamalarında CHP'nin bu vaatlerini gerçekleştiremeyeceğini iddia etti. CHP'nin en düşük vaadinin 149 milyar TL bir bütçe gerektirdiğini öne süren Şimşek, "CHP bu vaatleri gerçekleştirsin, ben de CHP'ye oy veririm" şeklinde açıklamada bulundu.

KRİZ OLMADIĞINI DA İDDİA ETTİ

Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomide yaşananları "geçici kriz ve patinaj" olarak tanımlamasının hatırlatılması üzerine,

"Bir geçici yavaşlama var ama bu kriz diye tanımlanamaz. Türkiye geçen sene yüzde 2.9 büyüdü... Türkiye geçen sene büyümede bir çok gelişmiş ülkeden daha iyi. Geçen yıl 1.3 milyon kişiye iş bulmuşuz. 1.7 milyon kişi iş talep etmiş... Ben buna kriz diyemem. Türkiye'de reel faizler sıfıra yakın ben buna kriz diyemem" dedi

HÜKÜMET TELAŞLANDI

Dün de Levent - Hisarüstü hafif metro açılışında bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP'nin seçim vaatlerine yüklenmiş, Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirmişti.

İŞTE O VAATLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün açıkladığı seçim bildirgesindeki en önemli beyan gelir adaletsizliğini bitirme vaadi oldu. CHP'nin iktidar olmasıyla emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verileceğini belirten Kılıçdaroğlu, kamuda çalışan 800 bin taşeron işçinin ‘kadroya’ alınacağı, kredi kartı ve kredi borcu olan 5 milyonun faizlerinin yüzde 80’inin silineceği, 1 yıl içinde de asgari ücretin 1500 liraya çıkarılacağı, çiftçiye mazotun 1.5 liradan verileceği ve tüm üniversite öğrencilerine yurt sağlanacağı vaadini verdi.

CHP'den flaş seçim vaatleri

CHP'den flaş seçim vaatleri