İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur, "Türkiye'de barınan 2 El Kaide mensubunun adını ABD'den öğrenen bizimkiler, yakaladıkları bu 2 El Kaide mensubunu ABD'lilere teslim etti. Bunun karşılığında ABD zaten Abdullah Öcalan'ı adım adım takip ediyordu. Abdullah Öcalan'ı paketledi ve buradan giden bizim ekibimize teslim etti" dedi.

Kamuoyunda 'Apo'yu sorgulayan komutan' olarak tanınan İP Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'nde 'Kriz ve Türkiye'nin Çıkış Yolu' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. İP Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karanlık'ın da katıldığı Sultandağı Belediye Düğün Salonu'ndaki konferansı bir grup partili izledi.

Konferansta 'Abdullah Öcalan, Türkiye'ye nasıl teslim edildi' sorusunu yanıtlayan Hasan Atilla Uğur, Türkiye'nin ABD ile ikili bir anlaşma yaptığını söyledi. Uğur, "Apo yakalanmadan önce Suriye, Apo'yu destekliyordu. 1998'de MGK'nın görev verdiği Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, Adana'da bir konuşma yaptı. 'Suriye, ayağını denk al' dedi.

Suriye, Apo denilen o katili göndermek zorunda kaldı. Biz adım adım nerede olduğuna dair bilgi topladık. İtalya'ya gitti, Rusya'ya gitti, Yunanistan'a gitti. En son Kenya'daki Yunanistan Büyükelçiliği'ne gitti. Öcalan kendini orada garantide zannetti" dedi.



'TÜRK DEVLETİNİN GÜCÜ'

O dönem, ABD'nin de terör saldırıları dolayısıyla sıkıntı yaşadığını aktaran Uğur, "İkiz Kulelere saldırı . El Kaide diye bir örgüt var. El Kaide'nin başında da Usame bin Ladin var. El Kaide, ABD'nin Kuzey Afrika'daki büyükelçiliklerine saldırılar yaptı. ABD panik halinde. Bunu yapanlar da daha önce kendi besledikleri El Kaide. Türkiye'de barınan 2 El Kaide mensubunun adını ABD'den öğrenen bizimkiler, yakaladıkları bu 2 El Kaide mensubunu ABD'lilere teslim etti.

Bunun karşılığında ABD zaten Abdullah Öcalan'ı adım adım takip ediyordu. Abdullah Öcalan'ı paketledi ve buradan giden bizim ekibimize teslim etti. 'Abdullah Öcalan'ı şartlı teslim ettiler' algısı, Türk Ordusu'na, güvenlik kuvvetlerine hakarettir. Karşılıklı bir paslaşma var. Onun Suriye'den çıkmasını sağlayan da Yunan Büyükelçiliği'nden çıkarttıran güç de bizim devletimizin gücüdür" diye konuştu.