Serenay Aktaş, Beşiktaş'a transfer olduğu duyurulmuşken Survivor All Star yarışmasına katılacağından bir sene ara vereceğini ve transferini durdurduğunu belirti. Serenay Aktaş, kendi hesabından yaptığı bir açıklama ile Survivor All Star yarışmasından dolayı sahalardan uzak durma kararı aldığını belirtti. Peki Serenay Aktaş kimdir?

İşte Serenay Aktaş'ın yaptığı açıklama;

"Sizler yanlış bilgilere kulak asmadan; Benim aşkla bağlı olduğum iki işim var biri oyunculuk biri futbol, ama ne yazık ki ikisinin zamansal olarak bir arada yürümesi kolay değil. Üç senedir oyunculuk adına bir şeyler yapmaya çalışırken genellikle sosyal hayatimdan çalıp antrenmanlarıma devam ettim. Devam da edeceğim tabii ki Allahım nasip ettiği sürece...

Türkiye'de maalesef bayan futbolu yeterince ön planda değil. Sanıldığı gibi büyük paralar da dönmüyor. Yoğun olmama rağmen futboldan kopamamamın sebebi futbol tutkunu olmamın yanı sıra, bayan futbolunun tanınmasına katlı sağlamaktır. Çok şükür bunu başardım. Bunları tabii ki bedelsiz yaptım, yeter ki futbol tutkusuyla oynayan diğer kardeşlerime katkıda bulunulsun.

Fakat futbolun, ekmeğini yediğim oyunculuk mesleğinin önüne geçmesini hoş bulmuyorum. Yakın zamanda, 22 Şubat'ta başlayacak olan Survivor All Star'a katılacağım netleşecek, bu sebeple "transferimi durdurup" bu sezon sahalardan uzak durma kararı aldım. Bu sezon hiçbir forma altında top koşturamayacağım için çok üzgünüm, inşallah dönüşte devam edeceğim gollerime...

En büyük destekçim ailemin de onaylamış olduğu bu kararı sizlerle paylaşmak istedim."

SERANAY AKTAŞ KİMDİR?


1993 İstanbul doğumlu olan Serenay Aktaş futbol hayatına 15 yaşında Zeytinburnu'nda başladı. Burada 2 sezon oynadıktan sonra hala formasını giydiği 1207 Antalyaspor'a transfer oldu. 1207 Antalyaspor ile çıktığı 50 maçta 100 gol atan Serenay Aktaş futbolculuğunun yanı sıra dizilerde rol almıştır.

Kanıt dizisi ile oyunculuğa başlayan Serenay Aktaş aha sonra Türk Malı, Yahşi Cazibe, Kalbim Seni Seçti ve Alemin Kralı gibi dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldı. Arka Sıradakiler dizinde Gülüm karakteriyle ünlenen Serenay Aktaş Türkiye'nin en çok izlenen dizilerinden biri olan Muhteşem Yüzyıl adlı televizyon dizisinde Ayşe Hatun karakterini canlandırmıştır. Muhteşem Yüzyıl'da bir sezon oynadıktan sonra Serenay Aktaş, Çılgın Dersane 3 filmi ile ilk kez bir sinema filminde rol aldı. Serenay Aktaş 2014 yılında Acun Ilıcalı'nın sunuculuğunu yaptığı Survivor Ünlüler - Gönüllüler'e katılmıştır ve adada 91 gün kaldıktan sonra elenmiştir. Survivor yarışmasının ardından Figüran isimli sinema filminde başrol oynamıştır.