Ayla ÖZDEMİR / SÖZCÜ EĞİTİM

Kiminin kitabı, kiminin kalemi, kiminin boyası yok. Ama hepsinin Sınırsızlar'ı var. Aydınlık yarınlara yelken açan, rotası umuda çevrili Sınırsızlar, kitapsız çocuk kalmasın, Kütüphanesiz okul kalmasın diyerek öğrenciler için kitap topluyor. 23 Nisan coşkusunun merkezinde de Sınırsızlar vardı. Yardımlaşma ve dayanışmada sınır tanımayan bu ekip, 23 Nisan'da da yurdun dört bir köşesine ve binlerce çocuğa uzandı.



Onlar 
bu ülkede; okumak isteyip kitabı olmayan, yazmak isteyip kalemi olmayan, boyamak isteyip boyası olmayan çocuklar için en önemlisi de onların hayalleri için yola çıktılar. Doğudan batıya, kuzeyden güneye sevgi köprüsü kurdular. Twitter üzerinden #KitapTopluyoruz etiketiyle başlatılan kampanya aracılığıyla yüzlerce öğrenci için kitap toplayan ‘Sınırsızlar’, 23 Nisan'da da , yurdun dört bir köşesine ve binlerce çocuğa uzandı, çocuklarla el ele bayramlarını kutladı. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden tek lider olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün armağanını daha bir coşkuyla kutlamaları için kolları sıvadılar. Yürekler konuldu, eller çalıştı, yüzler güldü, öğrenciler tüm becerilerini sergiledi. Halaylar, şiirler, süslü sınıflar ile coşkulu bir bayram geçirdi.


"Sınır tanımayan bir bayramdı Ata’mızın bize armağan ettiği, tıpkı sınır tanımayan vatan sevgisi gibi..." diyen Sınırsızlar ekibi, 23 Nisan için başlattıkları kampanyanın sonuçlarını Sözcü Eğitim ile paylaştı.  

"Yolumuz Mustafa Kemal'in yolu" vurgusunu bir kez daha yapan ekip şunları söyledi:

"AHDETTİK 23 NİSAN’DA BU TOPRAKLARI BAYRAKLA BALONLA DONATMAYA"

" Kitap Topluyoruz sloganı ile çıktığımız yolda 11 ilde toplam 17 okula gönderilen yardımlara aracılık etmiş, 15 bin'den fazla kitabın çocuklarımıza ulaşmasını sağlamış, 11 SINIRSIZ Kütüphanesini tamamlamışken ve mevsimlerin en güzeli bahar, ayların en güzeli Nisan bize Ata’mızın armağanı Dünya’nın yegane Çocuk Bayramını getirmişken, bu bayram coşkusunun merkezinde olmaktan başka yerde olamazdı SINIRSIZLAR!!!

Çocukların hayallerine ulaşmak için çıkmıştık biz bu umut yolculuğuna ve evet çok büyük eksiklikti kitaplar ama çocukların okudukları kitaplardan öğrendikleri ile kurdukları rengarenk hayalleri de vardı. Ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukların bu hayallerini gerçekleştirmek adına büyük bir fırsattı biz SINIRSIZLAR için.

Kendi çocukluğumuzda yaşadığımız bayram coşkusunu, bayram etkinlikleri için ellerimizle hazırladığımız süslerin verdiği hazzı, çocuklarımız da yaşasın istedik ve SINIRSIZLAR ile 23 Nisan sloganı ile projemizi tüm destekçilerimize her zaman olduğu gibi sosyal medya hesaplarımızdan duyurduk. Hedefimiz öncelikli olarak daha önce destek verdiğimiz okullarımızda öğrenim gören artık bizlerin de çocukları olan öğrencilere ulaşabilmekti. Ancak projemizin duyurusunu yapalı henüz 1 gün bile olmamışken destekçilerimizin gösterdiği yoğun ilgi neticesinde planlanan okulların büyük bölümü için bayrak, balon ve süsleme malzemesi yola çıkmıştı bile! Gelen destek mesajlarını yönlendirebileceğimiz yeni okullar gerekiyordu bizim için ve tahmin edilebileceği üzere bu okullara ulaşmak hiç de zor olmadı.

SINIRSIZLAR isminin ne kadar da yerinde bir ifade olduğunu kanıtlarcasına, Türkiye’nin bütün illerinden bize gönülleriyle destek veren dostlarımızın yanı sıra bu kampanyamıza Almanya, Fransa, Hollanda, Amerika gibi bir çok başka ülkede yaşayan dostlarımızdan da destek aldık. Çünkü SINIR tanımayan bir bayramdı Ata’mızın bize armağan ettiği, tıpkı SINIR tanımayan vatan sevgisi gibi...



"SÜSLEME MALZEMELERİ ÇOCUKLARIN HAYAL GÜÇLERİYLE BİRLEŞTİ"

Ahdettik güzel yürekli destekçilerimizle bu ülkenin güzel çocukları arasındaki mesafeleri kısalttığımız SINIRSIZLAR Köprüsünü bayram için süslemeye ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na sayılı günler kala ülkemiz genelinde 11 ayrı ilde, 25’den fazla okula, yaklaşık 3500 çocuğumuza bayraklar, balonlar, fenerler, el işi kağıtları, krapon kağıtları , boyalar, boya kalemleri… gibi süsleme malzemeleri ulaştırmayı başardık. Kendilerine ulaşan malzemelerle çocuklar hayal güçlerini birleştirdiler ve plastik şişeler rengarenk kaplandı davul oldu, fırın tepsileri boyandı def oldu, renkli kartonlardan borazanlar yaparak son derece neşeli bir SINIRSIZLAR orkestrası kurdular.

"ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLARI OLARAK ROTAMIZI YENİ UMUTLARA ÇEVİRDİK" 

Çocuklarımız bayram günü okullarında düzenlenen törenlerde kendi elleriyle süsledikleri tören alanlarında bayram coşkusunu yaşarlarken, bizler de okullarımızdan gelen fotoğraf ve videolarla onların coşkusuna ortak olduk. Biz bundan daha güzel, daha kutlu bir bayram düşünemiyorduk ve bu vatanın, Atatürk’ün çocukları olarak bir görevi daha yerine getirebilmiş olmanın haklı gururu ile rotamızı çevirdik yepyeni kampanyalar ve sürpriz projelere! Hep söylediğimiz gibi ; Bu bizlere duydukları güvenle her projemizde yanımızda olan destekçilerimizin başarısıdır, ne kadar teşekkür etsek az !

Biz henüz yeni başlıyoruz; her geçen gün büyüyerek yolunda ilerleyen SINIRSIZLAR olarak hızımız kesmeden yeni projelerle devam ediyoruz… Takipte kalın!"

Twitter : @SINIRSIZLAR

Facebook : Sinirsizlar Takımı

Instagram : sinirsizlar_takimi