Bursa'da Orhanbey İlkokulu'ndaki kreşe ve ana sınıfına giden yaşları 3 ile 5 arasında değişen çocuklar, geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları elbiseleri giyerek düzenledikleri defileyle ilgi odağı oldu. 5 yaşındaki Yağmur Alan adlı kız öğrenci peçete ve tül parçalarından yapılan gelinliği karton podyumda sergiledi.

Aileleri ve öğretmenlerinin destekleri ile evlerinde çöpe atılacak olan poşetleri toplayan çocuklar, kağıt peçeteler ve ipliklerle kendilerine çeşitli kıyafetler yaptılar, kola kapaklarını ise takı ve kıyafetlerin üzerine aksesuar olarak koydular. Çocuklar yaptıkları ilginç kıyafeti ise yine geri dönüşümde kullanılması gereken kartonlarla oluşturdukları platformun üzerinde düzenlenen defile ile sergiledi. Ellerinde, 'Çevreye zarar verirsen zarar görürsün', 'Gelecek için geri dönüşüme önem verin', 'Doğanın doktoru sensin, atıkları geri döndürmeye ne dersin?', 'Geri dönüşümlü ürünler kullanın, dünyayı yok olmaktan kurtarın' yazılı dövizler taşıyan çocukların sergisini, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Sevinç, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Rasim Alkaç'ın yanı sıra veliler ve öğretmenler de ilgiyle izledi.

Defilede en fazla dikkati çeken kıyafetlerden biri Yağmur Alan'ın giydiği peçete ve tül kullanılarak yapılan gelinlik ile aynı yaştakı Musaf Kocabıyık'ın, 'Musaf'ın Vosvosu' adını verdiği otomobil dikkat çekti.

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM GÖMLEĞİN İLK DÜĞMESİ GİBİDİR"

Orhanbey İlkokulu Ana Sınıfı Öğretmeni Gürenay Yılmaz, okul öncesi eğitimi, gömleğin ilk düğmesine benzetip, "Düğmenin doğru iliklenmesi gerekir. Bizde bunu 37 çocuğumuz ile başardığımıza inanıyoruz" dedi. DHA