Mezitli Belediyesi’nin bu yaz meclis kararı ile uygulamaya başladığı çevreyi kirletenlere ve özellikle yerlere çekirdek kabuğu atanlara ceza kesimlerine başlandı. Vatandaşlara çevrenin temiz tutulmasına ilişkin bir süredir sözlü uyarılarda bulunan Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dün akşam sahil boyunca denetim yaptı.

SEYYAR SATICIYA 319 TL CEZA


Akşam geç saatlerde başlayan denetim süresince ekipler, çevre temizliğine önem vermeyen vatandaşlara cezai işlem uyguladı.
Zabıta ekipleri Kabahatler Kanunu gereğince özellikle yerlere çekirdek kabuğu atanlara 35 lira para cezası uygulayan ekipler, bir seyyar satıcıya da 319 lira para cezası kesti. Ekipler denetimlerine yaz mevsimi bitene kadar devam edecek.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürü Attila Bal, “Daha temiz bir çevre ve Mezitli için bu uygulamalarımız devam edecek. Vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Özellikle Suriye kökenli vatandaşlarımız dil konusunda yetersizlik yaşasa da biz onlara da bu cezayı uyguladık. Sahillerde zabıta ekiplerimiz sürekli denetim gerçekleştirmektedir. Dileyen vatandaşlarımız da büromuzu arayarak şikayetlerini dile getirebilirler” dedi

CEZAYA DEVAM


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise zabıta ekiplerinin akşam gerçekleştirdikleri operasyonla ilgili birçok teşekkür mesajı aldıklarını belirterek, “Göreve geldiğim ilk günden bu yana her zaman temiz bir çevre bilincini önemsedim. Akşam gerçekleşen denetimlerde bazı vatandaşlarımıza cezalar kesildi. Elbette bizler ceza kesme taraftarı değiliz ama temiz bir kent için bu uygulamayı meclis kararı ile gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde Mezitli'de yeni bir kültür kazandıracağız. Çöpünü çöp tenekesine atanlara, plajları temiz tutanlara ve yerlere çekirdek kabuğu atmayan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm uyarılarımıza karşın çevreyi kirletenleri tespit ederek cezai işlem uygulamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İHA