Karaman'da ortaya çıkan küçük çocuklara tecavüz davasıyla tartışılmaya başlayan Ensar Vakfı'nın Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu'nun aynı zamanda THY'nin yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak THY yönetiminde temsil edilen tek "ünlü" vakıf Ensar değil. Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu, tüm Erdoğan ailesinin ve AKP'nin büyük desteğini alan TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın da, THY Yönetim Kurulu üyesi.  Akalın, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da avukatı.
Zeynep GÜRCANLI/ANKARA

FOTO:DHA - İlker Aycı, Bilal Erdoğan'ın 'yakın arkadaşı' olarak biliniyor.

BİLAL ERDOĞAN'IN EN YAKIN ARKADAŞI THY YÖNETİM KURULU BAŞKANI


THY Yönetiminde yer alan, AKP ile bağlantılı isimler bu kadarla sınırlı değil. THY Yönetim Kurul Başkanlığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın "en yakın arkadaşlarından" biri olarak tanınan İlker Aycı yürütüyor.

Yönetim kurulu üyelerinden biri , Zarrab'a ödül veren Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi.

ZARRAB'A ÖDÜL VEREN TİM BAŞKANI DA THY YÖNETİMİNDE


THY'nin 9 kişilik yönetim kurulunda dikkat çeken bir başka isim ise, Mehmet Büyükekşi.
Büyükekşi, ABD'de "dolandırıcılıktan" gözaltına alınan Reza Zarrab'a, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un elinden "ödül verdiren", Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlığını yürütüyor.  THY'nin bir başka yönetim kurulu üyesi ise, Ensar Vakfı'nın en büyük sponsorlarından Turkcell'in eski CEO'su Muzaffer Akpınar. Akpınar, 2001-2006 döneminde Turkcell CEO'su olarak görev yapmıştı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR KÖKENLİLER


THY yönetim kurulunda bir de "İstanbul Büyükşehir Belediyesi kökenliler" var.  AKP iktidara geldikten hemen sonra THY Yönetimine giren, halen de Başkan Vekili olarak görev yapan Temel Kotil, Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemle, onunla birlikte Belediye'de çalışan bürokratlardan biriydi.  Ogün Şanlıer de, AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Halk Ekmek AŞ'de 2007-2013 tarihlerinde çalıştı, genel müdür yardımcılığı yaptı.

İŞTE THY YÖNETİMİ'NİN NASIL YÖNETİLDİĞİNİN KÜÇÜK BİR ÖZETİ


* Yönetim kurulu başkanı Bilal Erdoğan'ın en yakın arkadaşı
* Yönetim kurulu üyelerinden biri Ensar Vakfı Başkanı
* Yönetim kurulu üyelerinden biri Bilal Erdoğan'ın vakfı Türgev'in Başkanı
* Yönetim kurulu üyelerinden biri , Zarrab'a ödül veren Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı
* Yönetim Kurulu üyelerinden biri AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'den
* Yönetim Kurulu üyelerinden biri, Ensar Vakfı'nın en büyük sponsorlarından Turkcell'in eski Yönetim Kurulu Başkanı