E okul öğrencilerin okuldaki durumlarını öğrenilmesinde kullanılırken aynı zamanda diploma bilgileri sorgulama gibi hizmetleri de sunmaktadır. E okul diploma bilgileri sorgulama işlemlerini yapacak kişilerin oldukça kısa ve basit bir form doldurması yeterli olmaktadır. Formun doldurulmasının ardından sistem tarafından yapılacak araştırmalar ile birlikte kişilere diploma bilgileri sunulmaktadır. Sorgulama.biz.tr sitesinde yer alan e okul diploma sorgulama yazısında belirtildiği gibi mobil uygulama indirme sayfası şöyledir:

E-OKUL DİPLOMA SORGULAMA ARACI İÇİN TIKLAYINIZ
Diploma bilgisi

Okul diploma bilgileri sorgulama işlemlerini belirtildiği gibi yapan kişiler kolay bir şekilde bilgi alma şansına sahip olmaktadır. Üstelik özel olarak hazırlanmış form ücretsizdir ve  mebbis.org sitesinde yer alan e okul  giriş yazısında da belirtildiği gibi üyelik girişi gibi işlemlere gerek yoktur. E okul üzerinden bilgi almak isteyen kişilerin mutlaka üyelik girişi yapması gerekirken e okul diploma bilgileri sorgulama bu bakımdan muaf tutulmuş durumdadır.

Kişiler kolay bir şekilde bilgi almanın kolaylığını yaşayabilir durumdadır. Sizler de konuyla ilgili yapacağınız işlemlerde belirtilen detaylara dikkat edebilirsiniz. E okul diploma bilgileri sorgulama işlemlerinde dikkat edilmesi gereken önemli detaylardan bir tanesi de 2008 yılı ve sonrası mezun olan kişiler için bu hizmeti sunulmaktadır. Çok önceki yıllar için böyle bir imkan bulunmadığı için kişilerin e okul diploma bilgileri sorgulama yapabilmesi mümkün olmayacaktır.

Bu tür durumlarda kişilerin internet hizmetleri yerine kurumlara müracaat etmesi ve diploma şartları ve ile ilgili detayları öğrenmek istemesi yeterli olacaktır. Okullardaki bilgiler ve kayıtlar arşivlendiği için kişilerin diploma bilgilerine ulaşabilmesi mümkün olabilecektir. Bu bakımdan e okul diploma bilgileri sorgulama işlemlerini yapacak kişilere verilen bilgiler dahilinde işlemlerini tamamlaması oldukça yararlı ve yeterli olacaktır. Kişiler aynı zamanda mobil olarak da sorgulama formunda erişim sağlayarak bilgi alma şansına sahiptir.