Her geçen yıl giderek büyüyen oyun sektörü Turkiye'de de hız kazanıyor. Bugün İstanbul'da büyük bir oyun etkiliği oyun severlere kapılarını açtı. Ödüllü yarışmalardan oyun tanıtımlarına pek çok etkinliğe ve standa ev sahipliği yapacak olan Gaming İstanbul 2017, 5 Şubat tarihine kadar devam edecek. Peki Gaming İstanbul nerede gerçekleştiriliyor? İşte soru ve cevaplarla Gaming İstanbul 2017'nin detayları...

GAMING İSTANBUL 2017 NEREDE?


Binlerce kişinin katılması beklenen Gaming İstanbul oyun fuarı, İstanbul Kongre merkezinda gerçekleştiriliyor. Sabah saatlerinde kongre merkezi önünde oyun severlerin kuyruk oluşturduğu görüldü.



GAMING İSTANBUL BİLETLERİ NE KADAR?

Etkinlik farklı bilet seçenekleri sunuyor. Haftaiçi günlük ziyaretçi biletinin fiyatu 10 TL. Haftasonu günlük ziyaretçi bileti ise 15 TL olarak belirlenmiş. 4 günü kapsayan kombine ziyaretçi biletinin fiyatı ise 40 TL. 0-3 yaş arası çocukların fuar alanına girişi yasak. 2-6 yaş çocuklar ancak yanlarında bir ebeveyn ile giriş yapabilir.  6-12 yaş arası çocuklar fuar alanına yalnız ebeveynleri veya 18 yaş üzeri refakatçileriyle giriş yapabilir. Bilet alanlara fuar alanına mutlaka kimlikleriyle gelmeleri hatırlatılıyor çünkü resmi bir kimliği olanların biletlerinin kabul edileceği belirtiliyor.

GAMING İSTANBUL 2017 ETKİNLİKLERİ

Fuar alanında oyun bilgisayarları, donanım elemanları, konsollar, oyunlar, modlar, dijital oyuncaklar, figürler vb. barındıran bir alışveriş alanı bulunuyor. Ziyaretçiler fuar alanında son yılların popüler etkiliklerinden olan kaçış oyunu da oynayabilecekler. Oyunun adı Virüs: Gerçek Kaçış Oyunu.

Fuarda eski oyunlara yer verilen bir Nostalji alanı var. Ayrıca hem amatör hem de profesyonel oyuncular için oyun turnuvaları düzenleniyor. Fuar boyunca MMOFPS, FPS ve yarış oyunları türlerinde Amatörler, Profesyoneller, Ladies First Bayanlar, Veterans 30+ Yaş ve GIS Ladder adlı ödüllü turnuvalar düzenlenecek.