Bu yıl 83’üncüsü düzenlenen Uluslararası Selanik Fuarı’nın (TIF) açılış gününde kentin sembolü Beyaz Kule'de toplanan göstericiler, fuar alanına yürüdü. Yunan bayrakları taşıyan yaklaşık 15 bin kişi, "Makedonya, Yunan'dır" sloganları attı.

Fotoğraf: AA Fotoğraf: AA


GÖSTERİCİLER ARASINDA DİN ADAMLARI DA BULUNUYOR

Aralarında aşırı sağcı gruplar ve din adamlarının da bulunduğu göstericilerden bazılarının, polise taş ve havai fişeklerle saldırıda bulunması üzerine çevik kuvvet ekipleri, göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla karşılık verdi. Yoğun gazdan etkilenen göstericilerden bazıları baygınlık geçirdi. 

Fotoğraf: AA Fotoğraf: AA


ABD KARŞITI SLOGANLAR ATILDI

Öte yandan, sol gruplar da sağ grupların polisle çatıştığı noktanın yakınlarında kemer sıkma önlemleri ve hükümetin ekonomi politikalarına karşı gösteriler düzenlendi.

Göstericiler, fuarın onur konuğu ülke olan ABD karşıtı sloganlar attı. Birçok farklı sol grubun katıldığı gösterilerde olay çıkmadı. Yunan emniyeti, görevlendirdiği 4 bin polisle kentte adeta olağanüstü hal ilan etti. Selanik kent merkezi tamamen trafiğe kapatılırken birçok yol, farklı göstericilerin karşı karşıya gelmemesi için polis otobüsleriyle bloke edildi.

Polis helikopterleri de tüm gün şehir üstünde uçuş gerçekleştirdi. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın açılış konuşması yaptığı sırada başlayan olaylar, 3 saati aşkın süre devam etti. Gösteri sırasında ilk yardım acil çağrı hattı yüzlerce kez arandı.