Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen selalar, bu gece Türkiye genelindeki 90 bin camide tekrar okundu.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ahtapotun kollarını kestik" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'nın gerçekleştirildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oluşturulan alana vatandaşlar akın etti. İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasından gelen insanlar köprünün Anadolu yakasına kurulan platformun önünde yerini aldı. Erdoğan, köprü üzerinde oluşturulan platformda yaptığı konuşmasında, 'Pensilvanya'daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik bu böyle biline. Örgütün yapılanmalarını büyük ölçüde çökerttik' ifadelerini kullandı. Ayrıca Erdoğan, Şehitler Anıtı'nın yanına Şehitler Müzesi'nin de yapılacağı haberini verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/kopru-aa-1-1_16_9_1531683249.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/vatandaslar-15-temmuz-sehitler-koprusune-akin-ediyor-2522291/"]

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen programlar çerçevesinde, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında millete ihanete karşı birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki 90 bin camide aynı anda yeniden yükseldi.

Kocatepe Camisi'nden okunan sela, merkezi sistemle başkentteki tüm camilere ulaştırıldı.  AA