Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mahalle Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşma büyük dikkat çekti. Videoda Erdoğan, HDP’nin baraj altında kalmasının kendilerini çok farklı bir noktaya taşıyacağını belirterek, bunun için çalışılması talimatını veriyor. 1 dakika 39 saniyelik videoyu kaydeden bir AKP’li ise başka birileri tarafından engelleniyor ve video sona eriyor.

"MARKAJA ALACAKSINIZ"

Erdoğan, AKP bölge başkanlarına aynen şöyle diyor:

“Arkadaşlar, HDP üzerinden parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım. Bunu dışarıda konuşmam. Burada sizlerle konuşuyorum. Niye sizlerle konuşuyorum? Çünkü onların baraj altı kalması demek, bizim durumumuzun çok daha iyi bir noktaya gelmesi demektir. Dolayısıyla da, her ilçede arkadaşlarım, özellikle onlar üzerinde çok farklı çalışması lazım. Çünkü siz, kim-kimdir bunu biliyorsanız. Öyle mi? Çünkü mahalle temsilcilerimiz eğer kimin kim olduğunu bilmiyorsa o zaman bu görevi bıraksın. Alacaksınız önünüze sandık seçmen listesini, bu sandık seçmen listesinde kim kimdir… Ve buna göre de onlar üzerinde özel bir çalışma yapmanız da, inanıyorum ki bize çok farklı bir netice getirebilir. Markaja almak diyoruz ya, markaja alacaksınız.”

GİDİŞATI BEĞENMEYENLER SIZDIRDI

AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda 9 Haziran Cumartesi günü Mahalle Başkanları Toplantısı'nda çekilen videonun, AKP içinde gidişattan memnun olmayanlarca sızdırıldığı belirtiliyor.

Erdoğan'ın yaptığı konuşmaya ait video, kısa sürede sosyal medyada yayılmaya başladı.