Ankara beyaza büründü, İzmir'de yüksek kesimlerde kar görüldü, İstanbul'a yılın ilk karı düştü ve yavaş yavaş karlı hafta geride kalıyor. Meteoroloji'nin yayınladığı hava durumu tahminleri yayınlandı ve karlı hava dalgası bitiyor. Hafta sonu yurtta yerel yağışlar haricinde yağış beklenmiyor, hava sıcaklıkları yükseliyor. Gelecek hafta özellikle yurdun batı kesimleri hafta ortasına kadar yağmurun etkisi altında kalacak...

METEOROLOJİ: KAR BİTİYOR SAĞANAK GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Mersin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Marmara'nın güney ve batısında yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

hafta-sonu-hava-durumu

İZMİR KARLA HASRET GİDERDİ

İzmir’de yoğun kar yağışı Karşıyaka ilçesine bağlı Yamanlar Dağı bölgesinde başlarken, etkili yağış kısa sürede bölgeyi beyaza bürüdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı uyarıların ardından dün İstanbul’da başlayan kar yağışı bugün İzmir’de de etkili oldu.

Yamanlar Dağı bölgesinde başlarken, etkili yağış kısa sürede bölgeyi beyaza bürüdü. Yamanlar Dağı bölgesinde başlarken, etkili yağış kısa sürede bölgeyi beyaza bürüdü.


Etkili olan yağış, Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı bölgesini beyaza bürüdü. Aniden etkili olan yağışla birlikte hava sıcaklığı hissedilir derece düştü. Kar yağışıyla sıcaklık eksik 1’e kadar indi.

Aniden etkili olan yağışla birlikte hava sıcaklığı hissedilir derece düştü. Aniden etkili olan yağışla birlikte hava sıcaklığı hissedilir derece düştü.



ANKARA BEYAZA BÜRÜNDÜ


Ankara'da gece yarsı başlayan ve sabaha kadar etkisini sürdüren kar yağışı kent genelinde etkili oldu. Çankaya'da bir siteye ait sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 70 AE 825 plakalı traktör Galip Erdem Caddesi'nde yol tuzlama çalışması yaparken buzlanma nedeniyle kontrolden çıktı.

 

Ankaralılar beyaz örtünün keyfini çıkarmak için park ve bahçelerde yürüyüş yaptı. Ankaralılar beyaz örtünün keyfini çıkarmak için park ve bahçelerde yürüyüş yaptı.


ankara-kar2

DOĞU İLLERİMİZ KARA TESLİM OLDU

Van, Bitlis ve Hakkari'de etkili olan kar ve yağmur nedeniyle 104 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor. Van'a bağlı ilçelerde yağan kar nedeniyle 57 mahalle ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

van-kar

Bitlis'in Mutki ilçesinde etkili olan yağmurun ardından, meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle 39 köy ve mezra ile Hakkari'de de kardan dolayı 2 köy ve 6 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Van'da Karayolları 111. Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, Hakkari ve Bitlis'te ise İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı olan mahalle, köy ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak için yoğun bir çalışma başlattı.

sivas-kar

Sivas kent merkezinde ve bazı ilçelerde kar yağışı etkisini gösteriyor. Gece başlayan kar yağışının ardından kent merkezi beyaza büründü.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Bursa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı