İddiaya göre, İzmir'de yaşayan 30 yaşındaki Gamze Ceylan bir süre önce tanıştığı Hakkı D. ile ortak takı dükkanı açmaya karar verdi. Hakkı D. İzmir'de açılacak dükkan için Gamze Ceylan'a belli aralıklarla 600 bin lira para gönderdi. Bir süre sonra dükkanın açılmadığını gören, Hakkı D. ortağı Gamze Ceylan'ı İstanbul'a çağırdı.

BAŞINDAN YARALAYIP HASTANEYE GÖTÜRDÜ

19 Temmuz Günü Eyüp'te bir kafede buluşan ikili açmayı planladıkları takı dükkanı hakkında konuştu. Gamze Ceylan'ın dükkanı açmak için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine ikili arasında kısa süren bir tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından ikili bir otomobile binerek kafeden ayrıldı. İddialara göre, araçta süren tartışma sonrası Hakkı D. ateş ederek Gamze Ceylan'ı başından yaraladı, ardından hastaneye götürdü. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Gamze Ceylan kurtarılamazken, şüpheli Hakkı D. gözaltına alındı.

gamze-ceylan

Eyüp Asayiş Büro Amirliği'nde sorguya alınan Hakkı D.'nin ifadesinde, "Otomobilde tartıştık. Torpidodan silahımı aldım. Silah bir anda ateş aldı. Öldürme kastım yoktu" dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.