İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada FETÖ’nün esas amacına ilişkin önemli ayrıntılara yer verildi.

ÖRGÜT EVLERİ MİSYONERLİK FAALİYETLERİNDEN ETKİLENEREK KURULDU

“Işık Evleri” olarak tabir edilen örgüt evlerinin misyonerlik faaliyetlerinden etkilenerek kurulduğunu ifade eden savcılık, “Işık Evleri örgüt doktrininin aşılandığı örgüt hücreleridir” dedi.

Savcılığın örgütü anlatırken yaptığı saptamalar da dikkat çekici. FETÖ’nün yöntem ve çalışma faaliyetlerinin değerlendiren savcılık bu kapsamda örgütün devşirdiği kişileri “Vatanını satmak suç değil” yöntemiyle yetiştirdiğini ifade etti.

HIRSIZLAR SÜRÜSÜ

Örgüt mensuplarının hiçbir ahlaki değere sahip olmadığını vurgulayan savcılık FETÖ’nün mensuplarını, düşmanla işbirliği yapmak için kılıktan kılığa giren, Keşiş Pierre Lermit’in ihanet ordusuna asker olmak için binlercesi firar eden ruhsuzlar, yeminli hırsızlar ve çukurlar sürüsü haline getirdiğini söyledi.

KEŞİŞ PİERRE LERMİT’İN ORDUSU GİBİ

Savcılık FETÖ’yü şu sözlerle anlattı:

“İnsanların dini duygularını istismar edip sömürmede uzman haline gelen FETÖ ve onun elebaşı, içerisinde 13-14 yaşında çocukların da bulunduğu milyonlarca gencin emeğini, umudunu, hayalini, geleceğini hak ve hukukunu gasp ettikleri soru çalma eylemine Kuranı ve yemini alet ederek istismarda sınır tanımadıklarını ve yeminli hırsız olduklarını ortaya koymaktadır.”

Savcılık değerlendirmesinde, FETÖ mensuplarının kendisini örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in sözü dışında hiçbir ahlaki, insani, dini ve milli değer ölçüsüyle bağlı saymadığını ifade etti. “Örgütün her yolu hak ve meşru gören, yalanı riyayı, takiyeyi, kumpası, hırsızlığı ve ihaneti esas alan bir yöntem izlediğini” aktaran savcılık şu saptamayı yaptı:

“FETÖ devşirdiği mensuplarını bu sapkın yol ile vatanına, milletine, bayrağına hiçbir bağlılık ve aidiyet hissetmeyen, ‘Vatanı satmak suç değil’ diyen, Türk Milletinin istiklaline kast eden, düşmanla işbirliği yapmak için kılıktan kılığa giren, Keşiş Pierre Lermit’in ihanet ordusuna asker olmak için binlercesi firar eden ruhsuzlar, yeminli hırsızlar ve çukurlar sürüsü haline getirmiştir.”