İktidarın “her ile üniversite” projesi çerçevesinde kurulan Giresun Üniversitesi, “öğrencisi olmayan bölüm rekoru” kırdı. Bu üniversiteye bağlı tam 117 bölüme bugüne kadar hiç öğrenci kaydolmadı.

SAÇ BAKIMI, GÜZELLİK...

Öğretmenlik, Denizcilik, Ev İdaresi, Biyoloji, Orman Ürünleri, Dış Ticaret gibi bölümlerin yanı sıra üniversite bünyesinde “Saç Bakımı ve Güzellik”, “Çizgi Film”, “Üflemeli Çalgılar” gibi bölümlerinde kurulduğu ancak buralarda hiç öğrenci kaydolmadığı belirlendi. Sivil Havacılık Yüksek Okulu, Turizm Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi’nin sıraları da boş kaldı. Buralarda Hiçbir eğitim öğretim faaliyet olmamasına rağmen, personele bu birim kadrolarından maaş ödeniyor. Bu şekilde maaş alan personel sayısı 11 oldu.

Sayıştay raporunda skandal şöyle ifade edildi: “Fiilen öğrencisi olmayan birimlerin olması ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmemesi kanunda belirtilen amaç, hedef ve ilkeler ile kalkınma plan ve programlarında belirtilen hedeflerle uyumlu olmamaktadır. Bu birimlerde öğretim üyesi ve idari personel istihdam edilmesi ve maaşlarının bütçeden ödenmesinin kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanımı ilkesine aykırı olduğu değerlendirilmektedir.”