Samsun’dan başlayarak Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin’in yaylaları ve turizm merkezlerini üst koddan birbirine bağlayan yaklaşık 2 bin 600 kilometre uzunluğunda turizm yolu olarak planlanan Yeşil Yol Projesi, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sakinlerinden 5 kişi tarafından mahkemeye verildi. 7 metre genişliğinde gidiş-geliş tek şerit olarak planlanan ve zemini taş parke döşemeli olacak olan yolun Çamlıhemşin’in doğasına zarar vereceğini iddia eden vatandaşlar yürütmenin durdurulmasını istemişti. Yukarı Kavron ve Samistal Yaylaları arasındaki bağlantı yoluna karşı çıkan vatandaşlar tepkilerini gerçekleştirdikleri eylemlerle dile getirmişti.

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi için iş makinelerinin geçeceği güzergahın önüne elinde sopasıyla oturan Havva Bekar, 'Vali, Kaymakam kimdir? Ben, ben, ben, halkım ben' diye isyan etmişti. Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi için iş makinelerinin geçeceği güzergahın önüne elinde sopasıyla oturan Havva Bekar, 'Vali, Kaymakam kimdir? Ben, ben, ben, halkım ben' diye isyan etmişti.


Rize İdari Mahkemesinde görülen davada karar verildi. Karara göre köylülerin istediği yürütmeyi durdurma hakkında ‘Red Kararı’ verilerek Yeşil Yol Projesi kapsamındaki çalışmaların devam edeceği bildirildi.