Enerji Bakanı damat Albayrak, kayınpederi ile ilgili bir anısını anlattı; “Geçenlerde seçmen vatandaşlarımızla konuşurken biri dedi ki; “Vallahi AKP’ye o kadar güveniyoruz ki Sayın Bakanım, Cumhurbaşkanımız çıksa şuradan Ay’a kadar 4 şeritli yol yapacağım dese, Vallahi inanırız.”
Türkiye uzay çağını şimdiden yakaladı! Adamlar Ay’a yol yaptı! Vallahi içim acıdı. Önceki Enerji Bakanı Taner Yıldız; “Eğitim seviyesi arttıkça oy oranımız düşüyor” demişti. Gerçekten alkışlanacak bir tespitti. Adam yemin etmiş daha neyin eğitimi?

* * *

Doğrudur! Çıksın; “Hamdolsun Ay’a gitmek suretiyle 4 şeritli duble yol yapıyoruz inşallah” desin, inanırlar kesin! O kadar eminim. Hatta Mars’a TOKİ konutları kampanyası yapsalar, satın alan dahi çıkar. Arkadaş ne yolmuş? Yollar kol olmuş, ekonomi yan yatmış hâlâ beton, zift, asfalt...
Parayı bastırdıktan sonra Jüpiter’i bile baştanbaşa oyarsın, oraya “uzay külliyesi” yaparsın. Peki, kime ne fayda sağlarsın? Lakin öyle demeyin. Aslında iyi fikir! Belki gider, beğenir orada kalmaya karar verir. Gerekirse herkes elini cebine atar, ufak ufak toplar. İhtimali bile iş yapar.

* * *

Pazara gidersin, üç kilo domates alırken pazarcıyla iki lira için bir saat didişirsin. İndirim yapmazsa sinirlenirsin. Yanındaki pazarcıya geçersin. İktidar senin vergilerinle milyar dolarlık ihaleleri gözü kapalı veriyor. Nasıl verdiği, kaça verdiği umurunda olmuyor! Kimse de hesap sormuyor. Müstahak!
Bu Kanal İstanbul çukuru, en az Ay’a 4 şeritli duble yol kadar gerekli. Bu boş projelere yaptığımız harcamalar nedeniyle yüksek faiz artırıma rağmen dolar dün yine durmadı, arttı. Her kuşu yakaladık, bir leylek kaldı. Zira bunlar daha iyi günlerimiz. Diğer projeler gibi Kanal İstanbul’un maliyetini de vergilerimizle ödeyeceğiz.

* * *

Peki, Ay’a kim yapacak duble yolu? Orası zaten belli... AKP İktidarıyla birlikte Türkiye’den Makyol, Cengiz, Kalyon ve Kolin şirketleri zirvede... Şans işte! Dünya Bankası’nın tüm dünyada devletten en çok ihale alan şirketler sıralamasında bu dörtlü ilk sıralara yerleşti. Arkadaş bu şirketlerde ne para varmış? Bütün ihaleleri onlar kapmış! Birini bitirmeden bir diğerine başlamış.
Para nereye gitti diye sorarlarsa; “Ay’a yol yapıyoruz” dersin. Yemezlerse “dış mihraklar” sözünü ısıtıp bir porsiyon da ondan verirsin. Top atıldı, hadi Allah kabul etsin!

sozcu-banner-1