Amerika, İngiltere ve Fransa’dan oluşan Haçlı ordusuna mensup gemi ve savaş uçaklarından Suriye’ye yağdırılan 103 füzenin ardında neler yatıyor?
Aslında bu, Çılgın Başkan Trump’ın Amerika içinde kaybettiği prestijini yeniden kazanma çabasından başka bir şey değil!
Trump’ın bir telekızla ilişkisi olduğu iddiaları ve ortalığa yayılan seks skandalları Amerikan halkının dilinde dolaşıyor.
Trump’ın seçim öncesi Ruslarla ilişkileri, Rusların, Amerikan seçimlerini etkilediği iddialarını araştıran “Mueller Komisyonu”nun bulguları da Trump’ı hayli zor duruma düşürdü.
O da düşündü, taşındı, Amerikan halkını zaferle coşturarak, bütün bunları unutturmak istedi!
Durup dururken “Kimyasal silah” bahanesini uydurup Suriye’ye saldırmasının başka geçerli bir sebebi yok!
Şimdi, yalnız Amerika’da değil, bütün dünyada Suriye’ye atılan toplam 240 milyon dolar değerindeki 103 füze konuşuluyor.
Rusya Devlet Başkanı Putin’in, “Suriye’de yaşanan gerilim, tüm uluslararası ilişkiler sistemi üzerinde yıkıcı etkiye sahip” şeklindeki sözlerinin ciddiye alınması gerekir.
Amerika, İngiltere ve Fransa’dan oluşan hukuk tanımaz gücün Birleşmiş Milletler’i hiçe sayarak haydut gibi davranması dünya için büyük tehlikedir.
Amerika bunu hep yapıyor... Daha önceki başkanlardan Bush da, çeşitli bahanelerle Irak’a saldırarak aynı oyunu sergilemişti.

* * *

Almanya Silahlı Kuvvetleri’nin Genelkurmay eski Başkanı Harald Kujat, Suriye üzerinde oynanan tehlikeli oyun hakkında çarpıcı tespitlerde bulundu.
Harold Kujat’a göre:
“Fransa Devlet Başkanı Macron acemi, ABD Başkanı Trump deli, İngiltere Başbakanı Theresa May ise baskı altında... Bu durum tıpkı Birinci Dünya Savaşı öncesindeki duruma benziyor!”
Kujat “Dünya yüz yıl önceki gibi sıcak bir savaşın eşiğinde” demek istiyor ama ağzından yel alsın! Dileriz yanılıyordur!
Deneyimli Genelkurmay eski Başkanı şöyle devam ediyor:
“Bir delibozuk, bir acemi ve bir de baskı altındaki bir lider, stratejik bir nükleer süper güç olan Rusya’yı tehdit ediyor. Bugün hâlâ, politikacılarımız muhtemel bir çatışmanın güvenlik ve stratejik alandaki sonuçlarını ve güvenliğimiz üzerindeki etkilerini sağlıklı bir şekilde değerlendiremiyorlar!”
Allah dünyayı nükleer bir savaştan korusun!

“Sadece aptallar yutar!”


Okurum Bülent Özduru (bulent_ozduru@yahoo.com.tr) yolladığı mesajda şöyle diyor:
“Diğer gazeteler yazamayacağı için size gönderiyorum. Emperyalist devletlerin başka ülkeleri soymak için uydurdukları özgürlük, insan hakları, bağımsızlık gibi yalanları artık yutmuyoruz. Sorulsun dünyaya, Amerika’nın hangi ülkeye demokrasi ve özgürlük getirdiği açıklansın da bilelim.
Amerika, Meksika sınırlarında yabancı devlet ordularının konuşlanmasına izin verir mi? O Trump denilen megalomana bu soruları sorun lütfen!
Ben Esad’ın kimyasal silah kullandığını sanmıyorum. Kendileri yapıp, sonra ‘Sen yaptın’ demeyi çok iyi beceren devletler bunlar... Bütün dünyaya anlatılmalı ki, bu oyunu artık sadece aptallar yutar!”

TEBESSÜM

Kurt ve tilki yiyen tavşan!


Bir tavşan, önüne bir daktilo almış, tak-tuk, tak-tuk bir şeyler yazıyor.
Oradan geçen bir tilki soruyor:
“Hey tavşan! Ne yazıyorsun öyle?”
“Doktora tezimi yazıyorum.”
“Ha, öyle mi, çok güzel, ne hakkında?”
“Tavşanların tilkileri nasıl yedikleri hakkında!”
“Yok canım, olur mu öyle şey? Hiç tavşanlar tilki yer mi?”
“Yer tabii canım... istersen gel sana kanıtlayayım!”
Beraberce tavşanın yuvasına girerler. Az sonra tavşan tek başına çıkar ve yine daktilosunun başına geçer, tak-tuk bir şeyler yazmaya devam eder.
Daha sonra oradan geçen bir kurt tavşanı görür:
“Hey tavşan, ne yazıyorsun lan?”
“Doktora tezimi...”
“Ne hakkında?”
“Tavşanların kurtları yemesi hakkında...”
“Kim inanır buna salak?”
“İnanmıyorsan gel göstereyim...”
Yine beraberce tavşanın yuvasına girerler. Tavşan biraz sonra tek başına çıkar, daktilosunun başına oturur.
Tavşanın yuvasını merak ettiniz değil mi?
Görünen manzara şudur:
Bir köşede tilkinin kemikleri... Bir köşede kurdun kemikleri... Diğer köşede ise, tavşanın doktora tezinin danışmanı aslan, kürdanla dişlerini temizliyor.
Kıssadan hisse: Dünya siyaseti de bu hikâyedeki gibi işte!

GÜNÜN SÖZÜ


Füzelerle başlatılan savaş rüzgârı, ansızın fırtınaya dönüşebilir!

basliksiz-5

sozcu-banner-1