Yunanistan'da gündem iki gündür aynı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafındaki Türkiye haritası... Hafta sonu Tuzla'daki Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları'nı ziyaret eden ve burada ziyaretçi defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafında görülen Türkiye haritası Ankara-Atina hattında yeni bir krizin habercisi oldu. Fotoğrafta Girit Adası'nın doğusundaki bütün Yunan adalarının Türkiye'ye aitmiş gibi gösterildiğini öne süren Yunan basını Türkiye'ye tepki göstermiş ve gelişmeyi okuyucularına duyurmuştu.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı Yunanistan'ı kızdırdı" desc="Yunanistan'ın çok okunan İngilizce gazetesi Ekathimerini başta olmak üzere Yunan basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün Tuzla'daki Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları'na yaptığı ziyarete geniş yer ayırdı. Bu ilginin sebebi ise Yunanların bir haritayı yanlış okuması... Yunan basını, Erdoğan'ın Türkiye haritası önünde çekilen fotoğrafının Yunan kamuoyunun büyük tepkisini çektiğini vurguladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/02/iecrop/yunan-ekathimerini_16_9_1567414989.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-cumhurbaskani-erdoganin-fotografi-yunanistani-kizdirdi-5312542/"]

Yaşananların ardındna dün gece Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da konuyla ilgili açıklama yaptı. Dendias, "Fotoğraf bir halkla ilişkiler hamlesi. Türkiye bölgenin olay yaratan aktörü olarak davranmaya devam ediyor fakat Yunanistan'ın bu konuya cevap verme amacı yok. Devletlerin sınırları bazı bakanlıkların haritalarında çizilenlerle belirlenmez, uluslararası hukuku temel alır" dedi.