ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'deki terör örgütlerine düzenlediği operasyon için "Bu sabah NATO üyesi Türkiye, Suriye’yi işgal etti. ABD bu saldırıya onay vermemektedir. Türkiye’ye de bu operasyonun kötü bir fikir olduğunu net bir şekilde iletmiştir. Bölgede ABD askeri bulunmamaktadır" dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Trump'tan bir mesaj daha: Türkiye kesinlikle almalı" desc="ABD Başkanı Donald Trump bir Twitter mesajı daha paylaştı. Trump, 'Bölgede farklı gruplar yüzlerce yıldır savaşıyor. ABD Orta Doğu'da hiçbir zaman olmamalıydı. 50 askerimizi çektik. Türkiye, Avrupa'nın geri almayı reddettiği IŞİD mahkumlarını mutlaka almalı. Bu bitmeyen aptalca savaşlar bizim için bitiyor' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/09/iecrop/t_16_9_1570637908.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-trumptan-bir-mesaj-daha-turkiye-kesinlikle-almali-5379496/"]

Trump, "Türkiye sivillerin, Hristiyanlar dahil dini azınlıkların korunacağı ve insani bir krizin yaşanmayacağı konusunda taahhüt verdi. Bu taahhüdü yerine getirmelerini bekliyoruz. Buna ek olarak, bütün tutsak IŞİD savaşçılarının cezaevinde kalmaya devam etmelerinin ve IŞİD’in hiçbir şekilde yeniden toparlanmamasının sağlanmasından artık Türkiye sorumludur. Türkiye’nin bütün taahhütlerine uymasını bekliyor ve durumu yakından izlemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.