
'AMACIMIZ KADIN SAĞLIĞINI YÜKSELTMEK'
Kadınların aile içi iletişimini kuvvetlendirmesi ve çocuklarını daha bilinçli yetiştirmesini amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Ayten Şentürk Erenel, "Bu kursun amacı toplumda kadın sağlığını yükseltmek ve farkındalığı arttırmaktır. Biyolojik faktörlerin dışında sosyolojik faktörlerin de farkında olmalarını sağlamaktır. Aile sağlığını ve genel olarak toplum sağlığını önemsiyoruz. Sağlıklı yaşamdan çocuk sağlığına, obeziteden yogaya kadar birçok konuda önemli bilgiler veriyoruz. Çocuk sağlığı ve emzirme konusunda anneleri bilgilendiriyoruz. Özellikle toplum açısından faydalı ve örnek teşkil etmesi gereken bir kurs olduğunu düşünüyoruz" dedi.

'DONANIMLI ANNE OLMAK İÇİN KURSA KATILDIM'
Eğitime katılan Türkçe Öğretmeni Nilay Altın da, kursa katılmaktan son derece memnun olduğunu söyledi. Kadın olarak kendilerinin farkında vardıklarını ifade eden Altın, "Nelerden korunmamız gerektiğini, sağlıklı nesilleri nasıl yetiştirebileceğimizi öğrendik. Bence her kadın katılmalı. Kursun açılmasına katkı sağlayan Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederiz" diye konuştu.
Kadın olarak edinmiş olduğu bilgileri yeni bilimsel bilgiler ile harmanlayıp daha donanımlı hale gelmek için eğitimlere katıldığını söyleyen Gülizar Demirci ise, "Çocuklarıma karşı bilgili ve donanımlı anne olabilmek için kursa katıldım. Eğitim her zaman kazandırır, her zaman en büyük zenginliktir" dedi. DHA