İBB, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nı devralması ile birlikte ilk icraatını gerçekleştirdi. Buna göre; 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda otobüs giriş-çıkış ücretlerine yüzde 40'a yakın bir indirim yapıldı. Daha önce otobüsçülerin 130 TL ödediği giriş-çıkış ücreti İBB'nin kararı ile 80 TL'ye düşürüldü.


'BU İNDİRİM BİLET FİYATLARINA YANSIMAZ'


Kararın otobüsçüleri mutlu ettiğini belirten Otogar Esnafları Derneği Başkanı Şahap Önal sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Yönetim artık İBB'de ... Otobüsçülerin maliyetleri çok fazla arttı. İBB'nin bu kararı maliyetimizi biraz olsun azaltacak. Ayrıca bu indirim biletlere yansımaz çünkü maliyetlerimiz çok fazla arttı." ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Büyük İstanbul Otogarı'nın otopark işletmesi İSPARK'a devredildi" desc="Yıllardır tartışma konusu olan Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’nı 25 yıldır işleten Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği’nin sözleşmesi 5 Mayıs 2019 günü doldu. İBB Meclisi’nde yeni otogar yapılıncaya kadar 5 yıllığına İBB şirketlerinden İSPARK’a devredilmesi teklif edildi. Ancak otogarın sadece otopark kısmının 5 yıllığına İSPARK’a devredilmesine karar verildi. Otogarın ilk 1 saati ücretsiz oldu. Geri kalan otogar alanının İBB tarafından mı işletileceği yoksa ihaleye mi çıkarılacağı konusunda karar vermek üzere dosya, müdürlüğüne iade edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, otogarın taşınması sürecinin hızlandırılacağını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/11/iecrop/resim1_8702144_16_9_1562854032.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/buyuk-istanbul-otogarinin-otopark-isletmesi-isparka-devredildi-5225538/"]


Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nın 15 gün içinde boşaltılacağını açıklamıştı. Otogar'ın işletmecisi Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yıldırım ise sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada  belediye ile görüşme halinde olduklarını ifade etmiş ve otogarı boşaltacaklarını söylemişti.