4 FİYAT BİLDİRİMİ HESAPLANDI
“2017 yılı yemekhaneye gıda maddeleri alımında yaklaşık maliyet sadece 4 adet fiyat bildirimine göre hesaplanmış ve bu hesaplamada aşırı yüksek fiyat bildirimleri dikkate alınmıştır” diyen Sayıştay’ın örnekleri şöyle:
- Tarhanaya 3 firma 9 bin 666 lira teklif verdi. 35 bin lira veren kabul edildi.
- Pul biber için 3 firmanın ortalaması 13 bin 333 lira. 35 bin liralık aşırı fiyat veren firma dikkate alındı.
- Kuru fasulye için 3 firmanın ortalama teklifi 25 bin 333 lira. 40 bin lira teklif eden firma kabul edildi.
- Mantı için 3 firma 14 bin 666 lira önerdi. 40 bin liralık teklif kabul gördü.

NEYE NE KADAR ÖDENDİ
- Şalgam için 3 firma 800 lira teklif yaptı. 8 bin 400 lira teklif eden firma dikkate alındı.
- Tomurcuk çay için 3 firma 391 lira teklif yaptı. 3 bin liralık teklif dikkate alındı- l Pul biber için 3 firma bin 266 lira teklif verdi. 3 bin 500 lira teklif dikkate alındı.
- Islak kek için 3 firma 3 bin 716 lira teklif verdi. 9 bin liralık teklif dikkate alındı.
- Et kıyma makinesi 4 bin 525 lira yerine, 9 bin 500 liraya alındı.
- Zerdeçal 21 lira yerine, 50 liraya alındı.
- Buğday nişastası 4 lira 75 kuruş yerine 15 liraya alındı.
- Tahin pekmez 23 kuruş yerine, 4 katı fiyata, 80 kuruşa alındı.
- Antep fıstığı 110 lira yerine 200 liraya alındı.
- Mey- veli soda 2 bin 730 lira yerine, 8 bin 400 liraya alındı.
- Neskafe 708 lira yerine, 2 bin 500 liraya alındı.
- Süt tozu 833 lira yerine, 2 bin 500 liraya alındı.
- Nar ekşisi 800 lira yerine 2 bin 100 liraya alındı.
- Ayran 7 bin lira yerine, 6 katı fiyata, 40 bin liraya alındı.