23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi İzmir’de coşku ile kutlandı. İzmir’deki kutlamaların adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tören alanına bisiklet ile gelirken, çocukların gösterileri  görsel bir şölen sundu. Törende ilk olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk Anıtı'na sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra bayraklar öğrenciler tarafından göndere çekildi. Çelenk sunma töreninin ardından kutlama programına geçildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise tören alanına bisikletiyle geldi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi. Öğrencilerin birbirinden renkli gösteri ile görsel bir şölen sundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,Afyonkarahisar’da da çeşitli törenlerle coşkuyla kutlandı. Kutlama kapsamında ilk tören, protokol üyelerinin Kocatepe Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nde öğrencilerin hazırladığı programlarla devam etti. Açılış konuşmalarının ardından tören, özel bir kolejin çocuk korosunun seslendirdiği şarkılarla devam ederken, Asiye Sultan Anaokulunun kılıç kalkan ekibinin gösterisi de büyük alkış aldı. Yavuz Selim İlkokulu ile Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu öğrencilerinin gösterileri kutlamalara renk kattı. Törende son gösteri ise TOKİ Fatma Ali Hanım Anaokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Türkiye’de bulunan 7 bölgenin yöresel oyunlarını sergileyen minik öğrenciler, katılımcıları kendilerine hayran bıraktı. Öğrencilerin hünerlerini sergiledikleri sırada aileler de o anları cep telefonları ile kayıt altına aldı. Tören resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Çocukalrın sergilediği gösteriler ilgiyle izlendi

Erbil'de 23 Nisan coşkusu


Erbil Uluslararası Maarif Okulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenledi. Etkinliğe Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ve Türkiye Maarif Vakfı Irak Direktörü Muhammet Emin Şimşek'in yanı sıra öğrenci ve öğretmenler katıldı.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında öğrenciler, şiir okudu, halk oyunları ve dans gösterileri sergiledi.  Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Karaçay, törenin ardından yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz gibi 99 yıl önce bugün TBMM 23 Nisan'da çalışmalarına başladı. Milli mücadelemiz kapsamında önemli karar alındı ve bu tarih çocuk bayramı olarak çocuklara armağan edildi." diye konuştu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dünyanın pek çok yerinde kutlama yapıldığını söyleyen Karaçay, dünyadaki tüm çocukların bayramını kutladı.  Kutlamaya katılan çocuklar da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Havalar soğuk olunca etkinlik kapalı alana taşındı


Bitlis’te soğuk hava 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna engele olamadı. Havanın soğuk olması nedeniyle İsmail Eren Spor Kompleksinde gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Bitlis Valisi Oktay Çağatay’ın katılanların bayramını kutlaması ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşma İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz tarafından yapıldı. Program öğrencilerin hazırladıkları şiirlerin okunması ile devam etti. Yine öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisinin ardından okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Program Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konseri ile sona erdi.

Tunceli Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen kutlama programına Vali Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Belediye Başkan Vekili Candan Badem, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda aile katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende, halk oyunu gösterileri de yer aldı. Tören, günün anısına düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Sonel ve protokol üyelerinin ödül vermesiyle sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk Parkı’nda saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Kutlamalara Batman Valisi Hulusi Şahin, protokol üyeleri, kamu kurum müdürleri, veliler ve çok sayıda vatandaş ile öğrenci katıldı. Çocukların halk oyunları gösterisi ile başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerinin hazırladığı gösterileri izleyen protokol üyeleri neşeli vakit geçirirken program resim, şiir ve kompozisyon dallarında birinci olanlara ödüllerinin Valisi Hulusi Şahin ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar tarafından verilmesi ile son buldu.

, Kayabaşı İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencilerinden oluşan mehter takımının gösterisi büyük ilgi gördü.

Karabük'te minik mehteranlara ilgi büyüktü


Karabükte'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kayabaşı İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencilerinden oluşan mehter takımının gösterisi büyük ilgi gördü. Kayabaşı İlkokulu'nun 3/B sınıfı öğrencilerinden oluşan mehter takımı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, marşlar eşliğinde sokaklarda yürüdü. Minik mehteranlar, üzerlerindeki Atatürk ve Türk bayrağı tişörtleriyle yürüdü. Öğrenciler, kent sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bazı kişiler, evlerinin balkonlarından minikleri cep telefonu kameralarıyla görüntülemeye çalıştı. Yürüyüş sırasında yolda olanlar da öğrencilere eşlik etti. Büyük alkış alan miniklerin yürüyüşü, okul önünde sona erdi.

Kadın komutanlar öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Van'da miniklerden kadın komutanlara büyük ilgi


Van'ın Özalp ilçesine bağlı Sugeçer Mahallesi'ne gelen Van İl Jandarma Komutanlığı'nın kadın komutanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilkokul öğrencilerini ziyaret ederek onlara oyuncak ve kırtasiye malzemesi hediye etti. Büyük mutluluk yaşayan minikler, kendilerini ziyaret eden kadın komutanlara sevgi gösterisinde bulundu. Minikler, ilk defa kadın komutan gördüklerini söyledi. Van İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kadın-Çocuk Kısmı Amirliği'nden Jandarma Astsubay Üstçavuş Hülya Güner ile Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsren Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Van'ın Özalp İlçesi'ne bağlı Sugeçer Mahallesi'nin 5 derslikli, 94 öğrencisi bulunan Sugeçer İlkokulunu ziyaret etti. Okula girer girmez öğrenciler tarafından büyük sevinçle karşılanan kadın komutanlar, öğrencilerle bol bol sarılıp onlarla sohbet etti.

Van'ın Özalp ilçesine bağlı Sugeçer Mahallesi'ne gelen Van İl Jandarma Komutanlığı'nın kadın komutanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilkokul öğrencilerini ziyaret etti


Okuldaki öğrencilere beraberlerinde getirdikleri oyuncak, kırtasiye malzemeleri ve bayrakları dağıtan kadın komutanlara minik öğrencilerde yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Okul öğretmenlerinden Elif Pekşen, bugün öğrencilerinin hayatlarında unutamayacakları bir gün geçirdiklerini söyledi. Çocukların mutluluğunun gözlerinden okunduğunu belirten Öğretmen Pekşen, "Birçoğu ilk defa kadın asker görüyor. Belki de birçoğu ilk defa askerlerle iletişime geçiyor. Çok mutluydular. O yüzlerindeki tebessüm, o oyuncakları gördükleri o an, hediyeleri açık kabul edişleri çok masumdu ve çok mutluydular. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur aslında. Unutamayacakları biran yaşadılar ki bizim içinde öyle oldu. Çok güzel bir anı olarak kalacak çocukların hafızalarında. Eminim ki bu yılki 23 Nisan'ı hiç unutmayacaklar" diye konuştu.

Van'ın Özalp ilçesine bağlı Sugeçer Mahallesi'ne gelen Van İl Jandarma Komutanlığı'nın kadın komutanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilkokul öğrencilerini ziyaret etti


 

23 Nisan’da mülteci kampındaki çocuklar da güldü


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda en anlamlı kutlamalardan birini Adnan Menderes Proje Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler yaptı. Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramda Aydın’daki mülteci kampında yaşayan çocuklar da sevindirildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Adnan Menderes Anadolu İHL’de okuyan öğrenciler Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sema Petekkaya öncülüğünde proje hazırladı. Okul idaresinin de katkıları ile öğrenciler büyüklerinden topladıkları paralarla hediyeler alıp Çocuk Bayramı dolayısıyla Aydın’da bulunan geri gönderme merkezindeki çocukları ziyaret etti. Okul Müdürü Bünyamin Öztürk, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sema Petekkaya ve Tarih Öğretmeni Sümeyra Keskin ile birlikte Çeştepe yakınlarında bulunan kampa giden öğrenciler dünyanın değişik ülkelerinden zor durumdaki çocukların bayramını kutladılar. Palyaçoların da eşlik ettiği ziyarette kampta kalan çocuklar Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramda bir günlüğüne de olsa doyasıya eğlendiler.

Kilis’teki 23 Nisan kutlamalarında Suriyeli çocuklar da yer aldı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kilis'te Suriyeli ve Türk çocukların ortak düzenlediği etkinliklerle kutlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt tarafından Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan program, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel etkinliklerle Nihat Başoğlu Ortaokulunda devam etti. Etkinliğe Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Abdi Bulut, daire amir ve müdürleri ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Vali Soytürk ile Belediye Başkanı Bulut, öğrencilerin bayramını kutladı. Konuşmalardan sonra Suriyeli ve Türk öğrenciler 23 Nisan gösterisi sundu. Şiirlerin okunmasından sonra dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Basketbol temalı dans gösterisi ile program sona erdi.

Miniklerin 23 Nisan coşkusu


Eskişehir Sümer Anaçağ Anaokulu öğrencileri, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çeşitli etkinliklerle şenlik havasında kutladı. Toplam 45 öğrencinin katıldığı etkinliklerde çeşitli sokak oyunları oynandı, pamuk şekeri ve '23 Nisan pastası' yendi. Ardından palyaço eşliğinde eğlenen minikler, unutulmaz bir gün yaşadı. Düzenlenen programdan çok keyif aldıklarını belirten öğrenciler, Anaokulu Müdürü Özlem Özmen başta olmak üzere, etkinliklerde emeği geçen tüm isimlere teşekkür ettiler.