Hadi ipucu sorusunun cevabı haberimizde! Hadi 30 bin liralık ödülü soruları doğru cevaplayanlara verecek. Bu akşamın ipucu da Fizy'den geliyor. Yarışmaya herkesten bir adım önde başlamak isteyenler Hadi ipucu sorusunun cevabını araştırıyor. Haftanın listesindeki 5.şarkıyı seslendiren sanatçı kimdir? İşte 8 Ocak Hadi ipucu sorusunun merak edilen cevabı...

HAFTASININ LİSTESİNDEKİ 5.ŞARKIYI SESLENDİREN SANATÇI KİMDİR?

CEVAP: BİR DERDİM VAR-MOR VE ÖTESİ GRUBU

hadi-ipucu-sorusu

VOKAL: HARUN TEKİN

MOR VE ÖTESİ

Mor ve Ötesi, Türk alternatif rock müzik grubudur. Mor ve Ötesi, Ocak 1995'te Harun Tekin (vokal & gitar), Alper Tekin (bas), Derin Esmer (vokal & gitar) ve Kerem Kabadayı (davul) tarafından İstanbul'da kuruldu. Aslında grubun temelleri, 90'lı yılların başında Harun Tekin ve Kerem Kabadayı'nın Alman Lisesi'nde okudukları dönemde kurdukları Decision grubu ile atılmıştır.

İlk şarkılarını 1995 yılında Stüdyo Spectrum'da kaydetmeye başladılar. "Şehir" ismini verdikleri, 10 şarkıdan oluşan bu albüm, Ada Yayıncılık aracılığı ile 1996 Haziran ayında yayınlandı[3] ve ilk konserlerini Ankara'da verdiler.[4] "Yalnız Şarkı"” parçasının videosu ise, grubun ilk video klibidir. Bu şarkı aynı zamanda "Sular Yükseliyor" isimli toplama albümde de yer aldı. Aynı sene Alper Tekin gruptan ayrıldı ve onun yerine Burak Güven dahil oldu.