Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde PKK'lılara yönelik harekât başlattığını duyurdu. Gün içerisinde topçu bataryalarından yapılan atışlar ve düzenlenen hava harekatının ardından akşam da bölgeye özel eğitimli komandolar sevk edildi. Harekâtta ATAK helikopterlerinin de görev aldığı bildirildi.TSK, kara harekâtına dün saat 20.00'de başladı. Özel eğitimli komandolar, helikopterle belirlenen güvenli alanlara indirildi.

Bakan Hulusi Akar da operasyonu bizzat karargahtan takip ediyor.


Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pençe Operasyon Planı çerçevesinde dün öğleden sonra Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığınca Irak'ın kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere atışlar yapıldığı bildirildi.Atışların ardından saat 20.00'de bölgeye komando tugayı tarafından harekat başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Operasyon Atak helikopterlerimizin de desteğinde planlandığı şekilde devam etmektedir. Bu harekat ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.



DERECİK'TEN FÜZELER TEK TEK HEDEFLERİ VURUYOR

Operasyon devam ederken, sınırın sıfır noktasında bulunan Hakkari'nin Derecik ilçesinden de belirlenen PKK hedefleri, ateş destek vasıtaları ile vuruluyor. 'Pençe Operasyonu' tüm hızıyla devam ederken operasyona karadan komandolar destek veriyor. Derecik 34. Hudut Tugay Komutanlığı'ndaki ateş destek vasıtaları önceden belirlenen PKK hedeflerini vuruyor.

Hedeflerin ateş altına alınması, ilçe merkezinden de rahatlıkla izlenebildi.


Bu arada bölgede yoğun bir helikopter trafiğinin de yaşandığı gözlendi.

Erdoğan'dan Pençe operasyonu mesajı


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından paylaşılan mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Terör örgütü PKK’ya göz açtırmayan kahraman Mehmetçiklerimize sınır ötesindeki bu zorlu operasyonda başarılar diliyorum.
Dualarımız sizlerle. Allah yar ve yardımcınız olsun!"