Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Ümraniye’ye giden Kılıçdaroğlu ardından Şile'ye bağlı Kabakoz Köyü'nü ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na ziyaretlerinde CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da eşlik etti.

İlk olarak Kabakoz Köyü’nde bir ailenin evini ziyaret eden Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ardından Kaftancıoğlu ile köyde bulunan kahvehanede muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Zİyaret sırasında Kılıçdaroğlu'na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik ediyor. Foto: Sözcü


‘EKREM BEYE GÜVENİYORUM’

Kılıçdaroğlu, “İstanbul üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir kenttir. Tarihsel derinliği olan bit kent. Bu kenti büyütmek zorundayız. Ekrem Bey üzerine düşeni yapacaktır. Önüne pek çok engel çıkarılacaktır biz bunu biliyoruz. Sizlerin güvendiği gibi ben de Ekrem Beye güveniyorum. İyi bir kadro oluşturuyor. Liyakata dayalı kadro oluşturuyor. Tabi ki kendisi için değil, sizler için.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ise söz verdiği mahalleleri ve köyleri bir arada gezdiğini söyledi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu İstanbul'da bir dizi ziyaretlerde bulunuyor. Foto: Sözcü


ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASINA YANIT

CHP lideri Kılıçdaroğlu, çıkışta bir gazetecinin “Erdoğanın açıklaması oldu ‘Aziz İstanbul'u terör yandaşlarına peşkeş çekmeyeceğiz, buna mani olacağız' şeklinde. Kayyum tartışması sürerken kayyum göndermesi olarak da değerlendirildi.” sorusuna “O hiç meraklanmasın biz sadece İstanbul'u değil tüm Türkiyeyi de teröre teslim etmeyeceğiz” şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu “Bunun bir kayyum göndermesi olduğuna inanıyor musunuz?” sorusuna ise “Niye kapalı kapılar ardında beni eleştiriyor. Kendisinin cesareti yok mu? Eleştirebiliyor ama benimle aynı televizyon kabalına çıkmaya cesaret edemiyor.

Niçin? Vatandaşıma soruyorum. Özellikle de Ak Partili kardeşlerime soruyorum. Ben bu ülkede huzur istiyorum. Bu ülkede herkesin rahat yaşayabileceği bir hayat istiyorum. Kavga istemiyorum. Siyasette de kavga istemiyorum. Benimle kavga edecekse ağız dalaşına gerek yok. Çıkar beni bir televizyon kanalına. Dünya kadar televizyon kanalı var. O bana soru sorar. Ben de ona cevap veririm. Ama benim de ona soru sorma hakkım olmalı. Kendisi duyar inşallah bunları” diye karşılık verdi.

Muhtarlarla yapılan görüşme bittikten sonra bir gazetecinin, “Davutoğlu’nun kamuoyuna yansıyan ve çok tartışma yaratan bir açıklaması oldu. 7 Haziran-1 Kasım arası olanları anlatırsam insan yüzüne çıkamazlar’ diyor. O dönemi siz de yaşadınız” sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu “Siz nasıl yakından izliyorsanız biz de yakından izliyoruz” dedi. “Bir açıklama bekliyor musunuz” sorusuna ise, “Sayın Davutoğlu’na bağlı” dedi.

FOTO:SÖZCÜ


AKÜLÜ SANDALYE HEDİYE ETTİ

İlk olarak Ümraniye'de yaşayan Akman ailesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte tekerlekli sandalye ihtiyacı olan bedensel engelli Mesut Akman'a akülü araç hediye etti.

"DAVUTOĞLU'NA BAĞLI"

Muhtarlarla görüşmesinin ardından bir gazetecinin, Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasını sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Siz nasıl yakından izliyorsanız biz de yakından izliyoruz dedi. “Bir açıklama bekliyor musunuz" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Sayın Davutoğlu'na bağlı" yanıtını verdi.