
'BOZULMA RİSKİ ARTIYOR'
Gıdaların düşük sıcaklıkta bekletilerek bozulmasını engelleyip ömrünü uzatmanın mümkün olduğunu söyleyen Alparslan, açıkta satılan gıdanın havadaki sıcaklık ve nemden doğrudan etkilendiğini ayrıca mikroplarla direk temas halinde olduğunu dile getirdi. Tavuk döner tüketiminin mevsim fark etmeden her dönem çok yoğun olduğuna dikkat çeken Alparslan, şöyle konuştu:
"Kentimizde tavuk döner satışı birçok yerde dışarıdaki kirli havayla temas halinde satılıyor. Bunun üzerine bir de sıcaklık eklenince beyaz etteki bozulma kaçınılmaz oluyor. Bundan dolayı satılan gıdanın hazırlanışı kadar sunumu ve satıldığı ortam çok önemlidir. Vatandaşlarımıza özellikle yaz aylarında açıkta gıda tüketmemesi konusunda çağrıda bulunuyoruz."
DHA
[old_news_related_template title="Yaptığımız hatalar gıdaların ömrünü kısaltıyor!" desc="Marketten ya da pazardan tazecik ürünleri alıp evinize getiriyor, buzdolabına koyuyor, birkaç gün sonra tazeliklerini kaybetmiş halde bulduğunuzda da 'Ne oldu bunlara acaba?' diye düşünmeden edemiyorsunuz. Böyle durumlarda çoğu zaman suçu kendinizde aramanız gerekiyor. Çünkü aldıklarınızı doğru koşullarda saklamıyorsunuz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/17/iecrop/gidalarin-omru-1-1_16_9_1558081848.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/yaptigimiz-hatalar-gidalarin-omrunu-kisaltiyor/?_szc_galeri=1"]