ABD polisi bir kez daha orantısız güç kullanımı ile gündeme geldi. Ülkenin Utah eyaletinde yer alan Salt Lake City'de polis ekiplerinin Asperger sendromu bulunan 13 yaşındaki Linden Cameron adlı bir çocuğu vücudun farklı yerlerinden vurduğu açıklandı.

Asperger sendromu olan 13 yaşındaki çocuğun annesi Golda Barton'ın son bir yılda ilk kez işe gitmek için evden çıkacağı sırada kriz geçirdiği ve annesinin durumu sakinleştirmesi için eve polis çağırdığı belirtildi. Eve gelen polislerin ise otizmli çocuğun yere yatmasını istediği ardından da çocuğa birkaç kez ateş ettiği aktarıldı.

"O BİR ÇOCUK, DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYORDU"

Anne Barton olayın ardından çocuğunun durumuna yönelik yaptığı açıklamada, "Polislere silahsız olduğunu, hiçbir şeye sahip olmadığını söyledim. Sadece sinirleniyordu ve bağırmaya, çığlık atmaya başlıyordu. O bir çocuk, dikkat çekmeye çalışıyordu. Nasıl idare edeceğini bilmiyordu" şeklinde konuştu.

SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Anne Barton, vücudunun farklı yerlerinden vurulan oğlunun sağlık durumunun ciddi olduğunu aktardı. Salt Lake City polisi Keith Horrocks ise yaptığı açıklamada olayla ilgili soruşma başlatıldığını duyurdu.

Polis Horrocks ilk olarak "ruh sağlığı bozuk" bir çocuğun silahla etraftakileri tehdit ettiğini değerlendirdiklerini ancak olay yerinde herhangi bir silah bulamadıklarını belirtti. Horrocks, bir polis memurunun çocuğu yürüdüğü sırada vurduğunu ifade etti. (İHA)

[old_news_related_template title="ABD'de corona virüsü salgınında facia: Üniversiteler açıldı 37 bin vaka çıktı" desc="Corona virüsü salgınıyla birlikte eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim tartışması devam ederken corona virüsü salgınının merkez üssünden korkutucu veriler gelmeye devam ediyor. ABD'de üniversitelerin yüz yüze eğitime dönmesinin ardından ülke genelinde 37 binden fazla öğrenci ve fakülte çalışanında corona virüsü pozitif çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/09/iecrop/universite-reuters_16_9_1599631745.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdde-corona-virusu-salgininda-facia-universiteler-acildi-37-bin-vaka-cikti-6029577/"]