Libya'daki iç savaşta kullanılan silahların Akdeniz'i geçerek savaş alanına ulaşmasını engellemek isteyen Avrupa Birliği harekete geçti.

Akdeniz'deki silah kaçakçılığı trafiğini kontrol etmek için bölgeye donanma gücü göndermeyi planlayan Avrupa Birliği, Avusturya'nın vetosunu kaldırmasının ardından planı devreye koymak için çalışmalara başladı.

Birlikten yapılan açıklamada, BM tarafından tanınan ve Türkiye'den askeri destek alan Serrac hükümeti ile de anlaşıldığı belirtildi.

Dış İlişkiler Sorumlusu Josep Borrell, iç savaştaki Libya'nın kaderinin Türkiye ve Rusya'ya bırakılamayacağını belirttiği açıklamasında "Libya'ya silah akmasını engelleyeceğiz" denildi.

Öncelikle uluslararası sularda görev yapacağı belirtilen donanma gücünün Libya ya da Mısır karasularına girmeyeceği belirtildi.

[old_news_related_template title="Almanya'dan Libya çıkışı: Baskı sürdürülmeli!" desc="Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Münih'teki Libya toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 'Libya’da çatışmanın tarafları üzerindeki baskı sürdürülmeli' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/16/iecrop/heiko-maas-reuters_16_9_1581867423.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/almanyadan-libya-cikisi-baski-surdurulmeli-5628603/"]