MedicalXpress sitesinin yayınladığı habere göre George Washington Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, hastalarda yeni corona virüsü neden olduğu Covid-19’u ya da antikor izlerini anlık olarak tespit edilmesini sağlayan bir mini aygıt geliştirdi.

Habere göre araştırmacıların geliştirdiği aygıt, son derece ince iletkenlerden oluşuyor ve üzeri altın tabaka ile kaplı. Aygıt gaz halindeki maddelere tepki verebiliyor ve yaydığı ışığın rengini değiştirebiliyor. Aynı zamanda yapay zeka, detektörün tepkisini analiz ediyor ve hastanın kanında tam olarak hangi maddenin olduğunu belirliyor.

Uygulamada ise işlemin sağlanması için detektörün yüzeyine corona virüsü duyarlı bir reaktif sürülüyor. Virüsün parçacıkları detektöre geldiğinde, aygıttan yayılan ışığın rengi değişiyor. Bu süreç telefonun kamerası ile takip edilebiliyor.

Sputnik'teki habere göre araştırmacılar, imza attıkları buluşun gelecekte Covid-19’lu hastaların verilerinin yer aldığı ve uzmanların bulut depolama yoluyla doldurabilecekleri kapsamlı veri tabanlarının oluşturulmasına imkan sağlayacağından emin.

[old_news_related_template title="Umut veren corona virüsü açıklaması: Bulaşma ihtimali düşük" desc="ABD´nin New York kentinde bulunan NewYork-Presbyterian Weill Cornell Hastanesi, corona virüsü tespit edilen annelerden doğan 120 bebek üzerinde yaptığı araştırmada, bebeklere emzirme sırasında annelerinden virüs bulaşmasının düşük bir ihtimal olduğunu açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/24/iecrop/istanbul-corona-hastane-reuters-2_16_9_1586938234-880x495-1_16_9_1595593756.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/umut-veren-corona-virusu-aciklamasi-bulasma-ihtimali-dusuk-5950236/"]