Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin aldığı ihtiyati tedbir kararı hakkında açıklama yaptı.

Karara tepki gösteren Aksoy, şu ifadeleri kullandı:

* Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırıları çerçevesinde ülkemiz aleyhine yaptığı ihtiyati tedbir başvurusu hakkında bugün aldığı karar hukuki dayanaktan tamamen yoksundur.

* Ermenistan’ın temelsiz iddialarını desteklemek amacıyla sunduğu sosyal medya paylaşımları ile basın kesitlerine dayanarak ve hiçbir şekilde Hükümetimizin görüşüne başvurmadan aldığı kararla AİHM, inandırıcılığına ve itibarına darbe vurmuştur.

* AİHM, çatışmalara doğrudan veya dolaylı olarak müdahil olan taraflara ve bu çerçevede Türkiye’ye çağrıda bulunurken, hukuki temellerden uzaklaşarak siyasi saiklerle hareket etmiş ve sahadaki gerçeklerden kopuk olduğunu göstermiştir.

* AİHM, ne yazık ki, malum çevrelerin hukuku suistimal etme çabalarına alet olmuş ve 70 yıllık tarihinde insan hakları alanında elde ettiği itibarını lekelemiştir.

[old_news_related_template title="Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Karabağ konusunda tavizlere hazırız" desc="Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Dağlık Karabağ konusunda tavizde bulunmaya hazır olduklarını ancak Azerbaycan’ın da tavizlerde bulunması gerektiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/06/iecrop/pashinyan-shutterstock-1_16_9_1602009556.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ermenistan-basbakani-pasinyan-karabag-konusunda-tavizlere-haziriz-6069595/"]