Avrupa'nın corona virüsü salgını ile mücadelesi devam ediyor. Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde son 24 saatte 9 bin 843 corona virüsü vakası tespit edildiği, 19 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Ülkede son verilerle birlikte toplam vaka sayısının 353 bin 944'e, toplam ölü sayısının da 30 bin 813’e yükseldiği ifade edildi. Açıklamada son bir haftada 2 bin 202 kişinin hastaneye kaldırıldığı ve 371 kişinin de yoğun bakımda olduğu belirtildi.

MACRON YENİ KARARLARI AÇIKLAYACAK

Fransa’da “Covid-19” başlığı altında Savunma Konseyi toplantısı gerçekleştirileceği belirtildi. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Covid-19’la mücadele kapsamında alınacak yeni kararların ülke genelinde değil, ihtiyaç duyulan bölgelerle sınırlandırılacağını ifade etti.

Macron, “Virüsün gelişimine uyum sağlamamız gerekli. Kısıtlamaları hayata devam edecek şekilde yapmalıyız” dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="Dünya coronayı konuşuyor ama asıl tehlike kapıda: Antibiyotik direnci! Bir çizik bile öldürebilir" desc="Avustralya Bilimsel ve Endüstriyel Araştırmalar Organizasyonu'nun çalışması, corona virüsüyle boğuşan dünyayı bekleyen en büyük sağlık tehdidinin antibiyotik direnci olduğunu ortaya koydu. Dr. Paul De Barro, 'Covid, antibiyotik direncinin potansiyel etkilerinin yanına bile yaklaşamaz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/10/iecrop/ilac-direnci-shutter-1_16_9_1599731596.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/dunya-coronayi-konusuyor-ama-asil-tehlike-kapida-antibiyotik-direnci-bir-cizik-bile-oldurebilir-6031544/"]