ABD'nin Azerbaycan Büyükelçiliği, Bakü'de bir terör saldırısı yaşanma ihtimaline karşı uyarı mesajı yayınladı.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "ABD'nin Bakü Büyükelçiliği, Bakü'de bulunan ABD vatandaşları ve diğer yabancılara yönelik potansiyel terör eylemleri ve adam kaçırma olaylarına ilişkin güvenilir istihbarat aldı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ABD vatandaşlarına yönelik "Dikkatli olun ve tetikte olun. Kalabalıklardan kaçının. Düşük profilinizi koruyun. Çevrenizden haberdar olun. Yabancıların uğrak yerlerinde dikkatli olun. Haberler için yerel medyayı takip edin" tavsiyelerinde bulunuldu.

ABD İSTANBUL İÇİN DE UYARMIŞTI

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul’da terör saldırısı olabileceğine dair bir güvenlik uyarısı yayımlamıştı.

23 Ekim'de yayımlanan uyarıda Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir’deki tüm ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı duyurulmuştu.

[old_news_related_template title="ABD Büyükelçiliği'nden terör saldırısı uyarısı" desc="ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul’da terör saldırısı olabileceğine dair bir güvenlik uyarısı yayımladı. Uyarıda, Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir’deki tüm ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı duyuruldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/23/iecrop/abd-buyukelciligi_16_9_1603455384.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-abd-buyukelciliginden-teror-saldirisi-uyarisi-6094824/"]