İsviçre hükümeti, virüs salgını nedeniyle ülke genelinde 19 Nisan'a kadar acil durum ilan edildiğini duyurdu.

İsviçre Devlet Başkanı Simonetta Sommaruga basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Ülke genelinde güçlü bir tepki gerekiyor ve buna ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Ülkede bar, restoran, sinemalar, tiyatrolar, spor merkezleri ve diğer tüm eğlence merkezlerinin kapatılacağı kaydedilirken eczane, market, akaryakıt istasyonu ve kamu dairelerinin ise faaliyetlerine devam edeceği belirtildi.

İsviçre'de Corona virüsü vaka sayısı 2 bini geçti. İHA

[old_news_related_template title="CHP, parti içi Corona virüsü tedbir genelgesi yayımladı!" desc="CHP Merkez Yönetim Kurulu, Corona virüsü tedbirleri kapsamında tüm il, ilçe ve belde başkanlıklarına genelge gönderdi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı imzalı genelgede, 'Virüsün kalabalık gruplarda yayılma tehlikesinin fazla olması nedeniyle Merkez Yönetim Kurulumuzca bir kısım tedbirler alınması ihtiyacı doğmuştur' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/16/iecrop/dha-chp-12_16_9_1584381987.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/chp-parti-ici-corona-virusu-tedbir-genelgesi-yayimladi-5682664/"]