Yazılı açıklama yapan Libya Ordusu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, "Askeri birliklerimiz Trablus Uluslararası Havaalanı'nda kontrolü tamamen sağladı" ifadelerini kullandı.

Kununu açıklamasında, Kasr bin Gaşir bölgesine doğru kaçan Halife Hafter’e bağlı milislerin peşine düştüklerini de açıklamasında vurguladı.

OPERASYON BAŞLATILMIŞTI

Libya'da başkent Trablus'un kontrolünü elinde bulunduran Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler, General Halife Hafter'e bağlı güçlerin kontrolündeki Trablus Uluslararası Havalimanı'nı almak için operasyon başlatmıştı. (DHA)


[old_news_related_template title="New York Times'tan flaş Türkiye-Libya analizi: Osmanlı'dan bu yana en güçlü müdahale" desc="Türkiye'nin Libya'da destek verdiği Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı güçlerin Hafter'e karşı elde ettiği zaferler, ABD basınında geniş yer buldu. New York Times gazetesinde yer alan yorumda, 'Türkiye'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun sona ermesinden bu yana, petrol zengini Kuzey Afrika ülkesine yaptığı en güçlü müdahaleydi' ifadeleri yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/23/iecrop/vatiyye-hava-ussu-libya-reuters-1_16_9_1590220400.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/new-york-timestan-flas-turkiye-libya-analizi-osmanlidan-bu-yana-en-guclu-mudahale-5832011/"]

[old_news_related_template title="Ülke bu corona virüsü haritasını konuşuyor: Türkiye de listede yer alıyor" desc="Dünya çapında corona virüsünde toplam vaka sayısı 6.4 milyonu geçerken, İngiltere'de gündem turizm ve yaz tatili... Ülkenin çok okunan tabloid gazetelerinden Daily Mail, hazırladığı harita ile ülkelerin Covid-19'daki risk oranlarını listeleyerek Birleşik Krallık'a göre durumlarını paylaştı. Listede Türkiye de yer alıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/03/iecrop/harita-1-1_16_9_1591184863.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ulke-bu-corona-virusu-haritasini-konusuyor-turkiye-de-listede-yer-aliyor-5852960/"]