Fransa'da sabah saatlerinde Nice kentinde bulunan Notre-Dame Kilisesi’nin yakınlarındaki bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Macron olay yerinden saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Değerlerimiz, özgürlük anlayışımız ve ülkemizdeki inanç özgürlüğümüz yüzünden saldırıya uğradık. Asla teslim olmayacağız” dedi.

"İBADETHANELERİ KORUYACAK KONUMA GELECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Macron, “Fransa bir kez daha terör saldırısıyla vuruldu. Terör bu şehrin sakinlerini üçüncü kez vurdu. Hissettiğiniz şoku biliyorum” ifadelerini kullanarak ülke genelinde terörle mücadele kapsamında görev alan asker sayısının 3 binden 7 bine yükseltildiğini açıkladı  Macron, “Başta kiliseler olmak üzere tüm ibadethaneleri koruyacak konuma geleceğiz” dedi.

Açıklamasında birlik mesajı veren Macron, “Fransa'da tek bir topluluk var, oda Ulusal topluluktur. İnançları ve dinleri ne olursa olsun tüm yurttaşlarımıza bu zamanlarda birleşmemiz ve bölünmememiz gerektiğini söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Başbakan Jean Castex Ulusal Mecliste yaptığı konuşmada, ülkenin terörle mücadele eylem planını “acil saldırı” seviyesine çıkarıldığını duyurdu. (İHA)

[old_news_related_template title="Fransa'da kilise yakınlarında bıçaklı saldırı" desc="Fransa’nın Nice kentinde Notre Dame Kilisesi yakınlarında bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre üç kişi hayatını kaybetti. Polis kaynakları kurbanlardan birinin kafası kesilerek öldürülen bir kadın olduğunu belirtti. Öte yandan Avignon kentinde de bıçakla insanları tehdit eden bir saldırgan etkisiz hale getirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/29/iecrop/nice-bicak-reuters-1_16_9_1603967088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-fransada-kilise-yakininda-bicakli-saldiri-6102991/"]

[old_news_related_template title="Hz. Muhammed karikatürü krizinde Macron'a öfke büyüyor!" desc="Fransa'da bir öğretmenin okulda Hz. Muhammed karikatürü gösterdikten sonra öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtlığını körüklemesine öfke artıyor. Erdoğan'ın boykot çağrısı sonrası İran, Irak, Bangladeş, Katar, Pakistan, Kuveyt, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden Fransa'ya tepki gösterildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/28/iecrop/dakka-reuters-2_16_9_1603870208.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/hz-muhammed-karikaturu-krizinde-macrona-ofke-buyuyor-6101035/"]

[old_news_related_template title="Boykota götüren süreç: Erdoğan ile Macron arasındaki 7 kriz" desc="Son haftalarda Türkiye ile Fransa arasında yaşanan gerilim tırmanırken bir dönem çok yakın bir diyalog kurmayı başaran Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile mevkidaşı Erdoğan arasında son yıllarda yaşanan 7 gerilimi mercek altına aldık." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/26/iecrop/macron1-reuters_16_9_1603717212.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/boykota-goturen-surec-erdogan-ile-macron-arasindaki-7-kriz-6098574/"]