Milyonlarca öğrenci ve aileleri ile eğitimcilerin merakla beklediği açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, 13 Mart'ta kapanan okulların bu yıl fiili olarak eğitim-öğretim dönemine tekrar açılmayacağını açıkladı.

Yeni dönemin ise eylül ayında başlayacağını belirten Erdoğan, haziran ayında yapılacak YKS ve LGS sınavları hakkında yapılacak bir değişiklikten bahsetmedi.

Merkezi sistem sınavlar 4 Mayıs'ta açıklandığı gibi mevcut durumda Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 14 Haziran'da, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 20 Haziran'da, Yüksek Öğretime Kabul Sınavı (YKS) ise 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Okulların ilk kapatıldığı mart ayının sonunda YKS'nin 25-26 Temmuz tarihlerine ertelenmiş ancak tarih daha sonra Haziran ayına geri çekilmişti.

Corona virüsü salgını geçene kadar çocukların toplu olarak bir araya gelmemesini amaçlayan okulların kapatılması ve eğitim yılının sona erdirilmesi uygulamasının, milyonlarca öğrencinin gireceği MSÜ, YKS ve LGS gibi merkezi sistem sınavlarında devre dışı kalması öğrencilerin tepkisine yol açtı.

KATILIM DÜŞEBİLİR

Tüm öğrenciler okullar kapatıldığı an birinci dönem notlarıyla sınıflarını geçtiler. Sınıfını geçen çocukların uzaktan eğitime düşük katılım gösterebileceği öne sürülüyor.