Avrupa Merkez Bankası (ECB) corona virüsü salgını nedeniyle geçen dört ayda aldığı olağanüstü tedbirlerin ardından para politikasında değişikliğe gitmedi.

ECB mevduat faizi oranını eksi %0.5, politika faizini ise sıfırda tuttu. Pandeminin ekonomide yol açacağı daralma ile mücadele için
1.35 trilyon euro tutara kadar tahvil alımı yapacak olan ECB, tahvil alım programı büyüklüğünde değişiklik yapmadı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, "iddialı ve koordineli bir mali duruşun kritik önemde olduğunu" söyledi.

ECB faiz kararının açıklanmasının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lagarde, Covid-19 kaynaklı ekonomik krize karşı çalışanlara, işletmelere ve hükümetlere destek olmak için alınan mali önlemlerin, "geçici ve hedefli" olması gerektiğinin altını çizdi.

Lagarde, ECB Yönetim Konseyi'nin, Avrupa Komisyonu'nun yeni destek mekanizması "Yeni Nesil AB"yi olumlu karşıladıklarını söyledi ve Avrupalı liderleri bloğun ekonomilerini "gençleştirmeye" yardımcı olacak paket üzerinde "hızlı bir anlaşma sağlamaya" çağırdı. (REUTERS-DHA)

[old_news_related_template title="Avrupa Merkez Bankası dijital para üzerine çalışmaya başladı" desc="Üst düzey Avrupalı yetkililer Avrupa Merkez Bankası (ECB) nezdinde geçerli bir dijital para hakkında fizibilite çalışmaları yürütüldüğünü ve fizibilite çalışmasının önümüzdeki aylarda olgunlaşabileceğini belirttiler. Yetkililer dijital paranın önünde bazı engeller bulunduğunu ve projenin uzun soluklu olduğuna da dikkat çektiler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/09/iecrop/shutterstock_1032966589_16_9_1573281142.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/avrupa-merkez-bankasi-dijital-para-uzerine-calismaya-basladi-5440269/"]