Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre tabanı hariç nargile şişelerinin üzerine konulacak sağlık uyarılarına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre sunum esnasında nargile şişeleri üzerinde sağlık uyarılarının bulundurulması zorunlu tutuldu.

Sağlık uyarıları; karton üzerine ofset baskı, Polivinil Klorür (PVC) tabaka veya PVC boru üzerine serigrafi, tampon baskı veya yapıştırma şeklinde uygulanabilecek. Uyarılar sabit ve silinemez nitelikte basılacak.

[caption id="attachment_5633511" align="alignnone" width="700"] Siyah levhaların üzerinde sağlık uyarıları yer alacak. Grafik: Resmi Gazete[/caption]

Nargile şişeleri üzerine konulacak sağlık uyarıları ve bunların kesim ölçüleri Tarım ve Orman Bakanlığı (Bakanlık) internet sitesinde ilan edilecek ve elektronik ortamda Bakanlık tarafından sağlanacak.

Bu uyarıların, içerdikleri metinsel ve/veya görsel unsurun formatı, orantıları, renkleri ve grafiksel bütünlükleri değiştirilemeyecek.

[old_news_related_template title="Sigara ve diğer tütün mamullerinde tek tip paket etkili olur mu?" desc="Bugünden itibaren sigara şirketleri tek tip pakette sigara üretecek. 5 Ocak 2020 tarihinden itibaren ise tek tip sigara satmak zorunlu olacak. Siyah paketteki sigaralarla birlikte sigara paketleri üzerindeki sağlık uyarılarının daha belirgin olması bekleniyor. Kanada, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde sigara tek tip pakette satılıyor. Yurt dışındaki örneklerden yola çıkarak yapılan araştırmalara göre tek tip paket uygulaması insanları sigarayı bırakma konusunda teşvik ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/05/iecrop/sigara-paketi-sozcu4_16_9_1575527191.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/sigara-ve-diger-tutun-mamullerinde-tek-tip-paket-etkili-olur-mu-5490878/"]