Kaynarca ilçesinde lahana üreticisi olan İsmail Balta isimli vatandaş, diğer illerde de lahana ekiminin çok olduğu için bu sene ilçe genelinde fiyatlardaki düşüşten dolayı yaşadıkları memnuniyetsizliği dile getirdi.

Balta, "Bu sene diğer illerde lahana ekimi çok ve bol olduğu için fiyatlarımız çok düşüktü. İlçede bulunan lahana pazarında tanesini 1 buçuk liradan satıyoruz. Lahananın ekim maliyeti zaten 1 lira 25 kuruşa geliyor. Fidesi, gübresi, mazotu, işçi giderlerini çıktığımızda cebimize para kalmıyor. Sırf malımız tarlada kalmasın diye uğraşıyoruz" dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="CHP'nin çiftçi önergesi AKP oylarıyla reddedildi" desc="CHP'nin çiftçilerin sorunlarına yönelik araştırma önergesi, TBMM Genel Kurulu’nda AKP’nin oylarıyla kabul edilmedi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 'Bakanlık çiftçilerin sorunlarını çözemiyor, Meclis devreye girsin' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/06/iecrop/meclis-iha_16_9_1583508489.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/chpnin-ciftci-onergesi-akp-oylariyla-reddedildi-5665161/"]