Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş mücadelesini başlatan tarihi yolculuğu anlatmayı amaçlayan #YüzyılınRotası Dijital Kutlama Programı, 16 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Galata Rıhtımı'ndan Bandırma Vapuru'nu uğurladığı video mesajı ile başlamıştı. 19 Mayıs'ın 101. yıl dönümünde ise 22 CHP'li belediye başkanı kamera karşısına geçti.

Etkinlik kapsamında Türkiye'nin farklı illerindeki CHP'li belediye başkanları kamera karşısına geçerek Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.

Video, #YüzyılınRotası internet sitesinden yayınlandı.

[old_news_related_template title="İmamoğlu, Bandırma Vapuru’nu yolcu etti" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan Samsun’a hareketinin başlangıç noktası, Galata Rıhtımı’ndan seslendi. İmamoğlu “İstanbul’dan yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ya istiklal, ya ölüm’ ülküsünü ta o günden ruhunda taşıyan bir komutandı, liderdi ve bu duyguyla yola çıkmıştı. 19 Mayıs 1919’da, Samsun’a çıkana kadar ki o 4 günlük heyecanı yaşayan Atatürk ve silah arkadaşları, hiç geriye bakmaksızın yola koyuldular” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/16/iecrop/detay-kopya-4_16_9_1589623599.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamoglu-bandirma-vapurunu-yolcu-etti-5818060/"]